Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаУ Житомирі затримали лікаря на хабарі за МСЕК для військового

У Житомирі затримали лікаря на хабарі за МСЕК для військового

Співробітники Служби безпеки України затримали лікаря-травматолога Житомирського військового клінічного госпіталю, який вимагав хабарі з поранених військовослужбовців.

У Житомирі затримали лікаря на хабарі за МСЕК для військового

За різні суми від 1500 до 2000 доларів США лікар обіцяв впливати на позитивні рішення військово-лікарської комісії (ВЛК) щодо непридатності військовослужбовців до подальшої служби та надання інвалідності через МСЕК.

Зокрема, було задокументовано випадок, коли лікар вимагав 1500 доларів від військовослужбовця, який отримав тяжкі поранення на Бахмутському напрямку, для сприяння у звільненні від служби та отриманні III групи інвалідності. Правоохоронці затримали лікаря під час отримання другої частини хабаря.

На підставі зібраних доказів лікарю повідомлено про підозру за ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення посадовими особами). Наразі вирішується питання щодо його відсторонення від займаної посади, триває слідство для встановлення інших можливих фактів протиправної діяльності.

Операцію з документування злочину провели співробітники СБУ в Житомирській області разом зі слідчими ГУНП за процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img