Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаНью-Йорк, США. ФОТО

Нью-Йорк, США. ФОТО

Нью-Йорк – найвідоміше місто з різноманітним населенням, дивовижною архітектурою та галасливими вулицями. Це одне з тих міст, у якому є все в одній оболонці. Будь то мода, технології, культура та історія, ви знайдете все це тут.

У той час як більшість людей знають про Статую Свободи та Емпайр Стейт Білдінг, є кілька менш відомих фактів про місто. Отже, тут обговорюватимуть маловідомі факти про Нью-Йорк.

Ось кілька кумедних фактів про Нью-Йорк:

1. Нью-Йорк спочатку називався Новим Амстердамом

Чи знаєте ви, що Нью-Йорк спочатку називався Новим Амстердамом? Це було голландське поселення, але коли англійці захопили місто 1664 року, його назвали Нью-Йорком. Це було зроблено на честь герцога Йоркського, який зіграв головну роль в організації місії. Голландські поселенці прибули сюди 1624 року, але 1664 року територію захопили англійці. Цю місію організував герцог Йоркський, а пізніше він став королем Англії Яковом II.
2. Першу піцу в Америці приготували в Нью-Йорку

Нью-Йорк доволі відомий своєю піцою; А ви знали, що першу піцу зі США приготували саме тут? Однією з найвідоміших піцерій Нью-Йорка є Lombardi, а також перша піцерія в Сполучених Штатах. Навіть зараз тут подають найкращу піцу в Нью-Йорку, і навіть ціна справжня. Сьогодні піца в нью-йоркському стилі всесвітньо відома своєю тонкою хрусткою скоринкою і смачними начинками. Отже, якщо ви хочете зануритися в атмосферу старовини, йдіть прямо в піцерію.

3. Ви можете поїхати в Нью-Йорк поспостерігати за птахами

Це може здатися дивовижним, але ви дійсно можете поїхати в Нью-Йорк, щоб провести день, спостерігаючи за птахами. Ми говоримо не просто про зграю голубів, це щось більше. В Америці налічується понад 800 різних видів птахів, з яких 275 видів мешкають у 5 районах. Тож просто прямуйте до Центрального парку, де ви можете побачити чапель, голубів і північних кардиналів.

4. Найбагатше місто у світі

Нью-Йорк – найбагатше місто у світі, тут проживає понад 500 000 мільйонерів і мільярдерів. Місто відоме своїми хмарочосами, і зняти тут квартиру можна за 3500 доларів на місяць. І ми говоримо лише про середню квартиру, тож, якщо ви хочете жити в чомусь розкішному, вам доведеться заплатити набагато більше. Ринкова капіталізація NYSE перевищує 30 трильйонів доларів, що робить її найбільшою фондовою біржею у світі. Її було засновано 1792 року, і з моменту заснування вона розташована на Волл-стріт. У місті може бути дуже багатолюдно навіть у звичайний день.

5. Статуя Свободи насправді подарунок Франції

Статуя Свободи насправді була подарунком народу Франції американцям. Він був розроблений французьким скульптором Фредеріком Огюстом Бартольді. Статуя представляє римську богиню свободи Лібертас. Статуя спочатку побудована у Франції і відправлена за кордон у різні куточки. Всі ці частини були зібрані на острові Бедлоу, і коли він був нарешті встановлений, святкування було відзначено парадом телеграфної стрічки.

6. Не менш популярні хот-доги

Піца – не єдина популярна їжа в Нью-Йорку, є і знамениті нью-йоркські хот-доги. Це одна з тих страв, які ви можете знайти на кожному розі вулиці і перед кожним офісним приміщенням. Це фаворит для школярів, офісних відвідувачів, а також літніх людей. Володіння кіоском із хот-догами в Нью-Йорку вимагає багато документів і грошей. Коли будете в Нью-Йорку, не забудьте з\’їсти його хот-дог.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img