Свіжі новини

ГоловнаНа Житомирщині військовослужбовець отримав три роки тюрми за заподіяння збитків одній з...

На Житомирщині військовослужбовець отримав три роки тюрми за заподіяння збитків одній з військових частин

Три роки позбавлення волі отримав 28-річний військовослужбовець з Бердичева за заподіяння збитків на суму понад півмільйона гривень одній з військових частин Житомирщини.Три роки позбавлення волі отримав 28-річний військовослужбовець з Бердичева за заподіяння збитків на суму понад півмільйона гривень одній з військових частин Житомирщини.

Цю суму він має повернути військовій частині.

Про це повідомила пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

В повідомленні йдеться, що 28-річний військовослужбовець був членом організованої групи, яка вносила неправдиві відомості в офіційні документи для незаконного отриманням додаткової винагороди військовослужбовцям на період дії воєнного стану в розмірі 100 тисяч гривень.

“В якості співвиконавця 28-річний військовослужбовець підшукував людей, які перебували у пункті постійної дислокації у Звягелі та залучав як пособників. Також він вносив завідомо недостовірні відомості у документи, на підставі яких складались накази про відрядження військовослужбовців до зони ведення бойових (спеціальних) дій на лінії бойового зіткнення і про виплати додаткової винагороди”, — йдеться у повідомленні.

Також військовий отримував від військовослужбовців, які були залучені в якості пособників, кошти, що надходили на їхні на банківські рахунки. Таким чином чоловік заподіяв військовій частині матеріальної шкоди на суму 574 тисяч 190 гривень.

Дії 28-річного військового кваліфікували відповідно до частини 3 статті 28 та частини 2 статті 364 Кримінального кодексу України — вчинення кримінального правопорушення групою осіб та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

“Суд ухвалив затвердити угоду, укладену між обвинуваченим і прокурором Житомирської спеціалізованої прокуратури, та призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 2 роки, зі штрафом у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 8500 гривень”, — пише пресслужба суду.

Крім того, засуджений має виплатити військовій частині відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням у розмірі 574 тисячі 190 гривень.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img