Свіжі новини

ГоловнаКонфлікт людей із імовірно нетверезими поліцейськими на Житомирщині: житель громади звернувся до...

Конфлікт людей із імовірно нетверезими поліцейськими на Житомирщині: житель громади звернувся до ДБР

Житель селища Корнин Житомирського району Олександр, який 25 серпня став одним із учасників конфліктної ситуації з імовірно нетверезими поліцейськими

Житель селища Корнин Житомирського району Олександр, який 25 серпня став одним із учасників конфліктної ситуації з імовірно нетверезими поліцейськими, із заявою звернувся до Державного бюро розслідування, аби там розібралися в інциденті та дали правову оцінку діям правоохоронців.

Про це він сказав Суспільному. Чоловік також розповів, що звернутися до цієї правоохоронної структури його спонукала, за його словами, неадекватна поведінка поліцейських щодо нього на одній із вулиць селища.

“У мене від будинку 200 метрів магазин. Я випадково вийшов купити морозива. У цей час повз мене проїжджала компанія поліцейських на приватному авто. Вони машину підігнали трішки далі, вийшли на дорогу і почали перекривати мені шлях”, — сказав Олександр.

Після цього, говорить, ці люди почали самі провокувати конфлікт.

“Кажуть мені, що я нібито хотів нападати на військкомат. Так, із притиском кажуть. Я відповідаю, що мені ваш військкомат не потрібний, щоб я на нього нападав. У мене є своя робота”, — розповів житель Корнинської громади.

Зі слів Олександра, цю розмову із поліцейськими він почав записувати на мобільний телефон у режимі відео. Коли зупинив запис, пішов кликати на допомогу сусіда. У цей момент до нього ззаду підійшов один із чоловіків тієї компанії.

“Він помітив, що я знімаю на телефон. Сказав іншому, що в мене хороший телефон. І почав до мене наближатися. Я думав, що він зараз почне забирати мій телефон, бо він вже реально руку потягнув і хотів його вихопити”, — пригадав подробиці події Олександр.

Чоловік розповів, що він вимкнув відеозапис і повідомив, що викликає поліцію.

“Це їх дуже розлютило. А я в цей час думаю, що не буду набирати 102, а наберу поки сусіда. Я набираю сусіда, раз, другий, проте мене вибивало. Я від них відвернувся, підійшов до огорожі оселі сусіда і стою спиною до них. У цей момент хтось із них двома руками мене схопив за шию. Так стиснуло, що аж дихання перекрило”, — сказав Олександр.

Інша жителька громади Ірина розповіла, що у той день, 25 серпня, була свідком іншої ситуації за участі тієї ж компанії.

“Вони їхали втрьох. Я так розумію, що в них був вихідний день. Вони взяли в одного із поліцейських його приватний, а не службовий автомобіль. Номер заліпили смолою, щоб не видно було, і так приїхали на річку. Всі там сиділи, вживали алкоголь. Коли вони вже так добряче випили, почали приставати до місцевих неповнолітніх дівчат і затягувати їх у машину. Люди побачили це і майже з рук виривали тих дівчат. Сварилися з ними. Коли вони вже від’їхали від берега річки, то їм зустрівся наш односельчанин Олександр ,який саме вийшов із магазину”, — розказала Ірина.

У Корнинській громаді Житомирського району люди зупинили цивільний автомобіль, в якому перебували ймовірно нетверезі поліцейські, і повідомили про це на лінію 102. У поліції розпочали службове розслідування. Перед тим у соцмережі з\’явився допис, у якому Ігор Мурга розповів, що 25 серпня троє працівників поліції: двоє у поліцейській формі без розпізнавальних знаків та один в цивільному одязі, перебуваючи напідпитку, намагалися поговорити із одним із жителів селища Корнин, при цьому використовували ненормативну лексику.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img