Свіжі новини

ГоловнаУ Європі поширюється новий штам коронавірусу XEC

У Європі поширюється новий штам коронавірусу XEC

Вчені попередили про поширення нового, більш заразного варіанту коронавірусу під назвою XEC, який починає поширюватися Європою і може стати домінуючим
Вчені попередили про поширення нового, більш заразного варіанту коронавірусу під назвою XEC, який починає поширюватися Європою і може стати домінуючим.

Симптоми штаму схожі на попередні варіанти COVID-19: лихоманка, біль у горлі, кашель. Штам XEC є гібридом підваріантів Омікрону KS.1.1 (FLiRT) та KP.3.3 і має мутації, які полегшують його зв\’язок із клітинами людини.

Цей штам вперше зафіксували в Німеччині в червні 2024 року, після чого випадки були виявлені у Великій Британії, США, Данії та інших країнах. Експерти прогнозують, що поширення XEC прискориться, і він може стати основним варіантом COVID-19 вже взимку. Проте, науковці вважають, що існуючі вакцини забезпечують належний захист від важких форм хвороби.

Незважаючи на офіційне оголошення про завершення пандемії у 2022 році, фахівці радять продовжувати спостерігати за новими штамами коронавірусу, щоб краще розуміти їхні особливості.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img