Свіжі новини

ГоловнаЧому в Житомирі немає жодної цивілізованої парковки?

Чому в Житомирі немає жодної цивілізованої парковки?

Автомобілісти вже не один рік скаржаться на те, що у Житомирі важко припаркувати авто, щоб не наразитися на неприємності

Цивілізована — це ж не обов\’язково платна. Автомобілісти вже не один рік скаржаться на те, що в обласному центрі надто важко припаркувати авто, щоб не наразитися на неприємності. Отож багатьом доводиться паркуватися на місцях, виділених для водіїв з інвалідністю, на тротуарах, біля пам\’ятників і навіть там, де встановлені заборонні знаки.

У Шодуарівському парку, наприклад, на знаки, що забороняють зупинку і паркування, вже взагалі ніхто з водіїв уваги не звертає — там паркуються, де кому заманеться. Тому парк так званого відпочинку давно перетворився на великий смітник, брудний і задимлений. Житомиряни давно підмітили, що й деякі працівники поліції ставлять свої авто у парковій зоні, поближче до місця роботи.

Ще гірша ситуація поблизу Житнього та Сінного ринків, де приватні авто у вихідні дні «пакуються», як оселедці в банці.

До того ж ці так звані стоянки ніхто не прибирає і навіть не підмітає. Якщо не платять, то хай стоять у бруді і смітті — така непереборна логіка застарілого «совка».

Час іде, а підходи влади до наболілих проблем не міняються. Хоча чиновники із Житомирської міської ради декларують свою «стурбованість» проблемою і пов\’язують її вирішення, ясна річ, із запровадженням платного паркування. Нібито вже й необхідні рішення прийняті, всі зони розроблені, всі тарифи пораховані. Але «грандіозним» планам, мовляв, завадила війна. Резонний аргумент, хоча і до війни, ми пам\’ятаємо, що влада міста нічого не зробила для обладнання цивілізованих парковок. І тоді ж лунали обіцянки про встановлення спеціальних терміналів, паркоматів та заасфальтованих і впорядкованих майданчиків для паркування авто. Проте обіцянки ці залишилися пустопорожніми, а рівень порушень, а відтак і штрафів, з кожним роком лише зростає.

Так, інспектори з паркування зараз фіксують приблизно по 2000-2500 порушень правил дорожнього руху в частині зупинки та стоянки щомісяця, переважно в центральній частині міста. Суми штрафів при цьому сягають сотень тисяч гривень. Мабуть, цей паркувальний хаос вигідний для окремих чиновників і депутатів. Для чого ж тоді владі міста «заморочуватись» на якісь там паркомати, асфальтування і втрачати при цьому мільйонні надходження від штрафів? Житомиряни також подейкують, що частина штрафів проходить повз касу міського бюджету, а потрапляє декому в кишеню.

Зрозуміло, що з такими підходами Житомир, мабуть, не скоро стане європейським містом, поки скрізь домінує непереборна «совковія».

Володимир Суботенко
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img