Свіжі новини

ГоловнаТехнодрайвІгровий монітор: як геймеру обрати ідеальне рішення

Ігровий монітор: як геймеру обрати ідеальне рішення

Якщо комп’ютерні ігри посідають значне місце у вашому житті, це означає, що у вас завжди є потреба в сучасних технічних пристроях. Йдеться, ясна річ, про персональний комп’ютер, клавіатуру, мишку, аксесуари тощо.

Безперечно, ПК можна придбати комплектом, але більшість затятих геймерів воліють збирати «апарат» власноруч. Адже і монітор 165 гц, і системний блок, і аксесуари продаються окремо, тому можна самостійно «створити» такий комп’ютер, що повністю відповідатиме ігровим потребам.

Безперечно, одним з ключових елементів ігрового ПК є монітор, тому до його вибору завжди потрібно підходити уважно, ретельно і без поспіху.

Далі мова піде про кілька практичних рекомендацій щодо купівлі геймерського монітора, які допоможуть обзавестися найкращим рішенням.

Поради з вибору ігрового монітора

Для початку варто обрати хорошого продавця, а тому краще віддати перевагу відомим і авторитетним магазинам, де і асортимент багатий, і обслуговування належне, і ціни прийнятні.

І коли з продавцем, який відповідає цим критеріям, ви визначилися, наступний етап – врахування таких моментів:

  • Роздільна здатність

Оптимальним варіантом для геймінгу є монітори з FullHD (1920×1080), QuadHD (2560×1440) та 4K (3840×2160).

FullHD можна назвати стандартним рішенням для ігрової практики, якщо нема потреби у високій деталізації та вищій частоті оновлення.

QuadHD вважається оптимальним вибором, позаяк забезпечує високу деталізацію без якихось космічних вимог до «заліза» ПК.

Що ж стосується 4K, в цьому випадку мова йде топову графіку з максимальною деталізацією, але для такого монітора вам знадобиться  потужний «комп».

  • Частота оновлення

Це один з ключових параметрів для ігрового процесу, і чим вище це значення, тим плавніше і швидше монітор відображає і оновлює картинку. В іграх це мегаважливо.

Щодо варіантів, краще зупиняти свій вибір на моніторах, де частота оновлення складає 144, 165 чи навіть 240 Гц і вище.

  • Час відгуку

Йдеться про час (вимірюється в мс), за який пікселі монітора змінюють свій колір. Чим менший час відгуку, тим менш помітні розмиття і так звані «шлейфи».

Геймери, як правило, віддають перевагу екранам з частотою відгуку від 0,5 мс, але не більше 2 мс.

  • Діагональ

У цьому випадку на геймерів чекає величезний вибір. Монітори на 24-27 дюймів є популярним вибором для переважної більшості ігроманів, але рішення на 30 і більше дюймів – дозволяє максимально зануритися в ігровий процес.

Доступні також ультраширокі монітори (21:9 чи 32:9). Хоча вони і дорожчі, але з таким екраном геймінг виходить на значно вищий рівень.

Певна річ, це далеко не всі критерії вибору ігрового монітора. Варто також звернути увагу на тип матриці, інтерфейси, ергономіку та додаткові опції. Тому у будь-якому разі вибір і купівля екрана має бути дуже важною, з відповідальним підходом. Тоді і сам ігровий процес буде цікавим і захоплюючим.

 

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img