Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниЕксмера Житомира Сергія Сухомлина призначили керівником Держагенства відновлення

Ексмера Житомира Сергія Сухомлина призначили керівником Держагенства відновлення

Сергій Сухомлин призначений новим керівником Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Уряд затвердив це рішення 27 вересня 2024 року, встановивши для нього випробувальний термін на три місяці. До цього Сухомлин очолював Житомирську міську раду, але 19 вересня він достроково склав повноваження мера, зазначивши, що рішення прийняв після кількох тижнів роздумів.

Сухомлин вважає, що зміна лідерства необхідна для оновлення міста і зазначив, що його основним завданням було зробити Житомир кращим і першим у багатьох аспектах.

Сергій Сухомлин народився в 1971 році на Рівненщині. Закінчив школу в Житомирі, а пізніше навчався у Харківському вищому танковому командному училищі та Університеті державної фіскальної служби України. Він також проходив військову службу у Житомирі.

Сергій Сухомлин після завершення військової служби в Житомирі почав займатися бізнесом. Він обіймав посаду комерційного директора у ТОВ «Візаж», компанії, яка спеціалізувалася на виробництві вікон в Україні. Його політична кар’єра розпочалася в 2006 році, коли він був обраний депутатом Житомирської міської ради за списком партії «Наша Україна». У 2010–2014 роках Сухомлин також був депутатом Житомирської обласної ради, беручи активну участь у таких історичних подіях, як Помаранчева революція та Революція Гідності.

У 2015 році Сергій Сухомлин вперше був обраний головою Житомирської міської ради, а у 2020 році його переобрали на цю ж посаду. Він одружений і має двох доньок.

Згідно з декларацією, поданою у березні 2024 року, Сухомлин володіє трьома земельними ділянками загальною площею 3600 м², а його дружина також має таку ж площу землі. Крім того, в її власності перебуває квартира у Житомирі площею майже 140 м². Подружжя також має дві автівки: «Hyundai Santa FE» 2022 року випуску, що належить Сергію, та «PEUGEOT 3008 HDi150» 2021 року випуску, якою володіє його дружина. Обидва автомобілі були придбані у 2022 році.

У своїй декларації за 2023 рік Сергій Сухомлин задекларував понад 638 тисяч гривень доходу, отриманого на посаді голови Житомирської міської ради. Його дружина задекларувала майже 1,9 мільйона гривень, які отримала з основного місця роботи та від підприємницької діяльності. Крім цього, Сухомлин зберігає готівкою 180 тисяч гривень та 27 тисяч доларів, тоді як у його дружини є готівкові заощадження в розмірі 25 тисяч доларів та 670 тисяч гривень.

Перед Сергієм Сухомлином Державне агентство відновлення очолював Мустафа Найєм. Він залишив посаду 10 червня 2024 року, пояснивши, що вирішив піти через системні перешкоди, які заважали ефективно виконувати його обов’язки. За словами Найєма, починаючи з листопада 2023 року, команда Агентства зіткнулася зі значним спротивом та створенням штучних перепон, що впливало на їхню роботу.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img