Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаМіністерство соцполітики запустило Єдиний соціальний портал для онлайн-отримання соціальних послуг

Міністерство соцполітики запустило Єдиний соціальний портал для онлайн-отримання соціальних послуг

27 вересня міністр соціальної політики України Оксана Жолнович оголосила про запуск нового Соціального вебпорталу електронних послуг від Мінсоцполітики. Тепер через особистий кабінет користувачі можуть подавати онлайн-заяви на отримання соціальних послуг.

Згідно з повідомленням пресслужби, це лише перший крок у створенні системи, яка збиратиме повну соціальну історію кожної людини. Портал дозволить звертатися за соціальним захистом онлайн, а система автоматично пропонуватиме відповідні види підтримки.

Подати заяву на отримання соціальних послуг можна в особистому кабінеті Соціального порталу Мінсоцполітики за посиланням https://soc.gov.ua/welcome.

Завдяки новому порталу громадяни зможуть подавати заяви, відстежувати їх статус та повідомляти про тих, хто потребує допомоги, не відвідуючи фізично органи соцзахисту.

Заступник міністра Костянтин Кошеленко зазначив, що соціальні послуги – це лише початок. У майбутньому планується розширити функціонал порталу, додавши можливість подавати заяви на соціальні виплати. Він також повідомив про нові можливості, які з’явилися завдяки оновленням системи, зокрема “Легкий старт” для користувачів без цифрового підпису і функцію підпису заяв на планшетах.

Пілотне тестування порталу відбулося в чотирьох областях України, де було випробувано новий функціонал і внесено виправлення на основі зворотного зв’язку.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img