Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаДіти скаржилися, поліція не реагувала: на Львівщині директор чинив сексуальне насильство у навчальному...

Діти скаржилися, поліція не реагувала: на Львівщині директор чинив сексуальне насильство у навчальному закладі

Правоохоронці розпочали розслідування випадків сексуального, фізичного та психологічного насильства над дітьми в одному з навчально-реабілітаційних центрів на Львівщині.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 153 КК України, яка передбачає відповідальність за сексуальне насильство щодо неповнолітніх.

За попередніми даними, директор закладу ймовірно вчиняв насильство над вихованцями, зокрема сексуальні дії щодо дівчат, приниження та погрози побиттям або приміщенням до психіатричної лікарні за “погану поведінку”. Діти також постійно зазнавали образ на основі своїх сімейних обставин.

Ця інформація стала відомою завдяки публікації омбудсмена Дмитра Лубінця, який отримав свідчення від вихованців.

“Нами зафіксовані свідчення дітей про те, що директор здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчат-вихованок закладу, публічно принижував, а також погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні за “погану поведінку” чи порушення розпорядку дня. Діти скаржились, що їм систематично говорили: “Ти нікому не потрібен/-а”, “Твої батьки алкаші”, “Ти хворий/-а”, “З тебе нічого доброго не вийде”, — розповів Лубінець.

Він зауважив, що до дітей так ставився не лише директор, а й працівники, що, на думку Лубінця, унеможливлювало подальший розвиток та реабілітацію вихованців закладу.

Попри численні звернення до поліції та інших служб протягом року, відповідного реагування не було, що призвело до ще більшого насильства та принижень дітей з боку працівників закладу.

Наразі всі діти, які надавали свідчення, були переміщені у безпечне місце, а слідчі дії тривають.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img