Свіжі новини

ГоловнаІнформаціяЧому вода в пляшках шкідлива для здоров'я - дослідження

Чому вода в пляшках шкідлива для здоров’я – дослідження

Щодня мільйони людей по всьому світу купують воду в пластикових пляшках, не замислюючись про те, що це може негативно позначитися на їхньому здоров’ї. Дослідники з Катару попереджають, що якість такої води нерідко залишає бажати кращого. Ба більше, пластик, з якого зроблені пляшки, здатний виділяти небезпечні речовини.

Одним із головних забруднювачів у воді є мікропластик, вміст якого може варіюватися від 10 до 78%. Він руйнівно діє на імунну систему, порушує рівень холестерину і стає причиною окислювального стресу в організмі. Але на цьому шкода не закінчується. Пластикові пляшки можуть містити такі хімічні сполуки, як фталати і бісфенол А (BPA), які, на думку фахівців, сприяють розвитку серцево-судинних захворювань, діабету, ожиріння і підвищеного тиску.

Однак шкода від вживання води в пляшках не обмежується лише впливом на здоров’я людини. Ця практика також має значний негативний ефект на екологію. Пластикові пляшки становлять близько 12% усіх пластикових відходів, які забруднюють океани. Сумна статистика показує, що тільки 9% таких пляшок переробляється, а решта 91% опиняються на звалищах, сміттєспалювальних заводах або відправляються в бідні країни для утилізації.

До того ж, виробництво пластикових пляшок призводить до значних викидів парникових газів, що посилює кліматичні зміни. Саме тому фахівці закликають уряди в усьому світі активніше розвивати інфраструктуру для безпечного доступу до питної води, особливо в країнах з низьким і середнім доходом, щоб скоротити залежність від бутильованої води.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img