Свіжі новини
ГоловнаСвітБріжит Бардо: любов до сина демонструвала лише на знімках

Бріжит Бардо: любов до сина демонструвала лише на знімках

Як тільки 25-річна Бріжит Бардо дізналася про те, що вагітна, відразу спробувала знайти лікаря, який допоміг би їй позбутися дитини. Але у Франції такі операції були під забороною, ніхто не ризикнув зв’язуватися із зірковою пацієнткою. Батько дитини, актор Жак Шар’є вмовив Бріжит відмовитися від навіженої думки і вийти за нього заміж.

Останні місяці вагітності перетворилися на красиву жінку на суцільний жах! Фотографи брали в облогу будинок в надії зробити унікальний знімок зірки, що розповніла. Акторка зовсім перестала виходити на вулицю і навіть народжувала у квартирі, побоялася їхати до лікарні. Спадкоємець з’явився вночі 11 січня 1960, хлопчику дали красиве французьке ім’я – Ніколя.

У мемуарах Бардо згадує: “Він був як пухлина, яка харчувалася мною, яку я носила в моєму розбухлому тілі”. Брижит відмовилася годувати малюка, вона не захотіла «втішитися заради нелюдської ролі годувальниці». Будинок зірки брали в облогу журналісти. Усі хотіли отримати знімок молодої мами та новонародженого Ніколя Жака Шар’є. Перша фотосесія відбулася безпосередньо у день народження малюка. Давній друг родини Жером Брієр зробив сотні фотографій, які опублікували усі таблоїди світу.

Чоловік Жак Шар’є сподівався, що Бардо прокинеться материнський інстинкт, але любов до сина актриса демонструвала лише на численних знімках. Бріжіт боялася втратити амплуа «дівчинки-жінки» та приміряти образ «матусі». Малюк інстинктивно відчував неприязне ставлення і заливався плачем щоразу, коли мати намагалася взяти його на руки.

Незабаром вітряна Брижит захопилася актором Самі Фреєм. Чоловік, дізнавшись про зраду, влаштував бійку із суперником, а потім подав на розлучення, заявивши свої права на виховання сина. На суді мати відмовилася від малюка: Бардо вважала, що сама потребує турботи, тому не може опікуватися дитиною. Іноді актриса робила спроби налагодити стосунки із сином, але всі вони закінчувалися провалом. Коли Ніколя було 12 років, він гостював у мами і хотів побути з нею довше, але Бардо відправила хлопчика до батька, оскільки на вечір запланували світський раут. Після цього син кілька років відмовлявся зустрічатися з матір’ю.

Хлопчик виріс, став привабливим юнаком, і мати знову спробувала налагодити стосунки, але спогади про дитячі образи перетворилися на непереборну стіну. У мемуарах вона написала: «Зараз мені 47 років, і в мене є мій чудовий 22-річний Ніколя, моя сім’я та моя опора. Я люблю його найбільше на світі». Однак момент для освідчення в коханні був безнадійно втрачений.

Ніколя вивчав економіку в Паризькому університеті та захоплювався музикою. Молода людина навчилася грати на фортепіано, складала пісні, робила аранжування. Коли йому було 22 роки, на високого гарного хлопця звернув увагу П’єр Карден і запросив попрацювати як манекенник. На одному з показів він познайомився з норвезькою моделлю Анне-Лін Бьєркан, дочкою дипломата. Закохані одружилися в 1984 р., але Бріжит Бардо не отримала запрошення на весілля сина, що дуже засмутило.

Незабаром молодята переїхали жити в Осло, і в 1985 році у них народилася перша дочка – Анна-Крістіна. Знаменита бабуся була все ще скривджена на сина і не захотіла глянути на онучку. У 1990 р. Ніколя втричі став батьком – у ній з’явилася дівчинка Теа-Жозефіна.

Через 2 роки після цього Брижит знову спробувала помиритися з сином і приїхала до нього в Норвегію. Між родичами встановилося холодне перемир’я. Але в 1997 р., після виходу мемуарів Бріжит, вибухнув новий скандал: колишній чоловік і син подали на Бардо до суду за оприлюднення сімейних секретів та образу їхніх почуттів. Суд зобов’язав актрису сплатити штраф 250 тисяч франків.

Ніколя залишив кар’єру манекенника, зайнявся комп’ютерними технологіями, заняття музикою перетворилося на улюблене хобі. Він уже сам став щасливим дідусем. А на запитання журналістів, чому не спілкується з матір’ю, відповів: «Вона любить своїх морських котиків, а я люблю свою родину».

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img