Свіжі новини
ГоловнаПодіїВ мікрорайоні Корбутівки на річці Тетерів зафіксували понад 4 тисячі загиблих водних...

В мікрорайоні Корбутівки на річці Тетерів зафіксували понад 4 тисячі загиблих водних біоресурсів

Реагуючи на повідомлення в соціальних мережах про масовий мор риби в річці Тетерів в місті Житомир (район Корбутівки) державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу разом із заявником виїхали за вказаними координатами 1 жовтня 2024 року.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу. 

«В результаті обстеження берегової лінії річки Тетерів держекоінспектори виявили масову загибель водних біоресурсів. На місце події викликано представників Житомирського рибоохоронного патруля та слідчо-оперативну групу для проведення слідчих дій.

При візуальному огляді місця загибелі ВБР джерело забруднення не виявили, був присутній неприємний запах та вода була сіро-зеленого кольору.

Фахівці Інспекції спільно з працівниками рибоохоронного патруля підрахували кількість загиблої риби, яка в загальному становить 4 397 одиниць (лящ 1317 екземплярів, плітка 787 екземплярів, окунь 946 екземплярів, судак 543 екземпляри, краснопірка 264 екземпляри, карась 163 екземпляри, плоскирка 377 екземплярів)», – йдеться у повідомленні.

Представники Відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби води для проведення лабораторних досліджень.

На місці події було виміряно показник вмісту розчиненого кисню – 1,2 мг/дм3 (при нормі не менше 4,0 мг/дм3). Також були проведені додаткові виміри рівня розчиненого кисню в річці Тетерів в районі провулка Гуйвинського (0,14 мг/дм3) та в селі Тетерівка (5,23 мг/дм3).

Інспекцією проводиться розрахунок збитків, нанесених в результаті загибелі водних біоресурсів.

Після отримання результатів досліджень надалі буде вжито заходів реагування згідно вимог чинного законодавства.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img