Свіжі новини
ГоловнаПодіїОлексія Харченка з Житомира призначили начальником Сєвєродонецької МВА

Олексія Харченка з Житомира призначили начальником Сєвєродонецької МВА

Ексдепутата Житомирської міської ради Олексія Харченка призначили начальником Сєвєродонецької міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Відповідне розпорядженням Володимира Зеленського №102/2024-рп від 30 вересня 2024 року розміщене на сайті президента України.

Ексдепутата Житомирської міськради Харченка призначили начальником Сєвєродонецької міської військової адміністрації

Скриншот розпорядження президента України, 1 жовтня 2024 року. Скриншот з сайту президента України

Про своє призначення 1 жовтня Олексій Харченко написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

Там він вказав, що серед головних завдань вважає для себе пріоритетом забезпечити охорону прав і свобод сєвєродончан в умовах війни.

“Крім того, здійснення всіх необхідних заходів задля підготовки до деокупації Сєвєродонецька, цивільного захисту, громадської безпеки і порядку. А також протистояння російській агресії, звільнення тимчасово окупованої території Сєвєродонецька та створення умов для життя українців після деокупації міста”, — написав Олексій Харченко.

В коментарі Суспільному Олексій Харченко розповів, що приступає до своїх виконання своїх обов’язків 2 жовтня. Враховуючи, що територія міста Сєвєродонецьк нині тимчасово окупована російською армією, Сєвєродонецької міської військової адміністрації зараз знаходиться в Дніпрі.

За його словами, це по факту адміністрація, яка перейняла на себе функції органів місцевого самоврядування з величезним бюджетом.

“Ми маємо вступити в дуже тісний взаємозв’язок з основними осередками ВПО (внутрішньо переміщених осіб — ред.) і визначити проблеми. Я розглядаю можливість в місцях скупчення ВПО з Сєверодонецька, наприклад у Київській області, знайти способи взаємодіяти з владою Київської області для того, щоб будувати житло, забезпечувати якісь робочі місця. Там, наскільки я бачив з відкритих джерел, близько 30 комунальних підприємств. Сєверодонецька лікарня є в Обухові Київської області зі всім обладнанням. Тобто, треба розібрати, що залишилось живим, що вдалося відвоювати, використовувати це ефективно для забезпечення гідних умов життя переселенців-сєвєродончан”, — сказав у коментарі Суспільному новопризначений начальник Сєвєродонецької МВА.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img