Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі учні місцевого ліцею продають каштани, а гроші передають на потреби...

У Житомирі учні місцевого ліцею продають каштани, а гроші передають на потреби ЗСУ

Учні житомирського 27-го ліцею третій рік поспіль збирають каштани, аби передати зібрані кошти на потреби ЗСУ. Акцію проводять у 35 закладах міста, де зібрані каштани продають заготівельним компаніям. За виручені кошти купують обладнання для військових, ліки, а також допомагають у протезуванні поранених.

Про це Суспільному розповіла ініціаторка акції “Каштани для ЗСУ” Катерина Козодой.

За її словами, каштани збирають у 35 закладах міста, після чого продають компаніям-заготівельникам.

“Минулого року нам вдалося зібрати 20 тонн каштанів і виручити 120 тисяч гривень на потреби ЗСУ. Тоді багато закладів освіти організовували власні збори: хтось збирав на дрон, хтось на РЕБ або для допомоги батькам учнів. Значну частину збору ми спрямували на купівлю автомобіля, а частину — на дрон. Цього року деякі школи мають свої збори, але основну частину, якщо школи її не мають, ми планували спрямувати на протезування одного з військовослужбовців”, — повідомила Катерина Козодой.

Катерина розповіла, що зібрані каштани мають бути неушкоджені.

“Каштани повинні бути сухими, цілими, без тріщин і не поламаними, оскільки вони швидко псуються — запрівають і починають цвісти. Для зберігання ми надаємо спеціальні сітки для кожної локації. Зібрані каштани ми передаємо на переробку компанії-заготівельнику. З них виготовляють препарати для лікування варикозного розширення вен, тромбофлебіту, для зміцнення венозних стінок. Також каштани використовуються для косметичних потреб”, — сказала Катерина Козодой.

Учні 27-го ліцею вже третій рік поспіль збирають каштани для допомоги ЗСУ. Учениця ліцею Вероніка розповіла кореспондентам Суспільного, що минулого року зібрані кошти передали військовослужбовцю, який навчався в їхньому закладі.

“Минулого року не пам’ятаю, скільки мішків ми здали, але з цих каштанів ми отримали 12 тисяч гривень, які передали випускнику нашої школи, військовому для лікування“, — розказала Вероніка.

“На території нашої молодшої та старшої школи ростуть каштанові дерева і учні виходили збирати каштани. У молодшій школі навчається моя сестричка у них навіть проводили змагання, хто більше збере каштанів на допомогу”, — розповіла учениця ліцею №27 Христина.

Учні житомирського ліцею продають каштани і передають гроші на потреби ЗСУ

За словами учня ліцею №27 Михайла, він разом з однокласниками допомагає переносити та вантажити зібрані каштани.

“Ми точно зібрали п’ять ящиків. Ми з хлопцями з філіалу, який знаходиться біля п’ятої школи, переносили каштани сюди, щоб їх можна було здати, а виручені кошти передати військовим: на приціли, ліки, а можливо, і на протези”, — сказав Михайло.

Учні житомирського ліцею продають каштани і передають гроші на потреби ЗСУ

Катерина Козодой додала, що для збору каштанів також потрібні вантажні автомобілі та торговельні ваги. Вона зазначила, що всю інформацію про збір можна переглянути в телеграм-каналі акції та на сторінці у фейсбуці.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img