Свіжі новини
ГоловнаПодіїСуд у справі рекетирів з Коростишева перенесли

Суд у справі рекетирів з Коростишева перенесли

Судове засідання у справі 10 чоловіків із Коростишева, обвинувачених у рекеті, вимаганні та викраденні людей, було перенесене через відсутність п’яти адвокатів. Таке рішення ухвалив головуючий суддя Корольовського районного суду Житомира Сергій Франчук 2 жовтня.

Суддя пояснив, що участь захисників усіх обвинувачених є обов’язковою для забезпечення їхнього права на захист. Відсутність адвокатів унеможливлює проведення судового засідання, оскільки це порушувало б законодавство. Також на розгляді знаходиться клопотання про скасування арешту майна, яке буде розглянуте, коли всі учасники процесу будуть присутні в суді.

Наступне судове засідання відбудеться 11 жовтня 2024 року.



Ситуація з так званим коростишівським угрупованням на Житомирщині залишається однією з найгучніших кримінальних справ останніх років. Це угруповання підозрюють у вимаганні неіснуючих боргів, викраденні та катуванні людей. Серед постраждалих – чинний військовослужбовець ЗСУ, з якого злочинці намагалися вибити 190 тисяч гривень.

16 серпня 2023 року правоохоронці затримали кілька підозрюваних, яких звинувачують у цих злочинах. 17-18 серпня у Корольовському районному суді Житомира обирали запобіжні заходи для підозрюваних, і всіх вісьмох чоловіків взяли під варту. На підтримку військовослужбовця, якому погрожували злочинці, на Соборному майдані в Житомирі зібралися його побратими.

12 грудня 2023 року було затримано депутата Коростишівської міськради Михайла Лукомського, який, за даними слідства, був одним із лідерів угруповання. Він підозрюється у викраданні та вимаганні грошей у понад 30 сімей. Лукомському суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

15 січня 2024 року стало відомо, що один із членів цього угруповання причетний до вбивства 23-річного учасника АТО, з якого також вибивали неіснуючий борг. Справу злочинного угруповання, в тому числі депутата Лукомського, було скеровано до суду обласною прокуратурою.

24 і 25 липня 2024 року у Корольовському районному суді Житомира відбулися підготовчі засідання у справі коростишівського угруповання, яка продовжує розглядатися.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img