Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяРозвиток території Соколовського кар'єру: у Житомирі — другий Urban Forum

Розвиток території Соколовського кар’єру: у Житомирі — другий Urban Forum

Другий Urban Forum за методологією естонських архітекторів присвячений переосмисленню та розвитку території навколо Соколовського кар’єру. Житомир — перше місто, де за реалізацію таких проектів взялися ГО «Урбаністична коаліція Розквіт» та Асоціації архітекторів Естонії реалізують цей підхід.

Алевтина Драженко, менеджерка проєкту, зазначає, що методологія, яка використовується під час роботи, ґрунтується на багаторічному досвіді естонських архітекторів у трансформації проблемних міських територій.

Форум фінансується Європейським Союзом у межах міжнародного культурного проєкту «UREHERIT. Архітектори для спадщини України: відтворення ідентичності та пам’яті». На форумі працюють вісім архітекторів з Естонії, а також спеціалісти з інших міст України. П’ять робочих груп розробляють альтернативні сценарії благоустрою кар’єру.

«Наші напрацювання будуть передані міській раді для подальшого доопрацювання та втілення в життя. Ми також працюємо над залученням фінансування з міжнародних джерел, таких як: гранти та інвестиції», — каже Алевтина Драженко.

«Соколовський кар’єр має потенціал стати важливою культурною та рекреаційною точкою Житомира. Ми працюємо над стратегічними документами громади, щоб створити “дорожню карту” на наступні роки. Дякуємо міжнародним партнерам за вибір нашого міста», — Світлана Ольшанська, перша заступниця міського голови.

Завтра, 5 жовтня, о 17:00 на фейсбук-сторінці Житомирської міської ради відбудеться пряма трансляція результатів роботи команд цього форуму.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img