Свіжі новини
ГоловнаПодіїОдночасно з лікуванням змінила спосіб життя: житомирянка розповіла, як долає рак

Одночасно з лікуванням змінила спосіб життя: житомирянка розповіла, як долає рак

Пʼять місяців житомирянка Людмила Ярощук лікується від раку молочної залози. Лікарі виявили у неї хворобу у другій стадії в травні 2024 року. Суспільному жінка розповіла про те, як одночасно з лікуванням змінила свій спосіб життя.

49-річна Людмила Ярощук виявила потовщення в молочній залозі самостійно, після чого зробила мамографію.

“Я відчула в себе потовщення в молочній залозі і, як мені здалося, воно збільшувалось. Я зробила мамографію і мені сказали, що все добре. Це було обнадійливо, можливо кіста, вікове. І я таки записалася в чергу до нашого мамолога. Чекала 2,5 місяці і це задовго, я вам скажу. Лікар в перший день мого прийому зробив мені біопсію. Через тиждень був результат і він був невтішний”, – розповіла Людмила Ярощук.

Одночасно з лікуванням змінила спосіб життя: житомирянка розповіла, як долає рак

Житомирянка Людмила Ярощук, яка лікується від раку молочної залози

Жінка розповіла, що через два тижні лікування пухлина почала зменшуватися.

“Я відчула позитивні зміни через пів місяця. Через місяць пішла до лікаря і після УЗД мені сказали, що пухлина зменшується. І це мене надихнуло ще більше працювати над собою”, – розповіла жінка.

Одночасно з лікуванням змінила спосіб життя: житомирянка розповіла, як долає рак

Людмила каже, що дуже хотіла перемогти хворобу. Одночасно з лікуванням вона змінила спосіб життя, харчування, збільшила фізичне навантаження.

“Це було дуже важко – вийти із зони комфорту. Емоції я відсторонила, повністю відмовилась від цукру. Я виключила із свого харчування хлібобулочні вироби. Я не їм м’яса, червоного особливо. У моєму раціоні щодня є морквяний сік. Фізичні навантаження дуже варто давати, тому що ти рухаєшся, ти в русі, ти живеш. Я також почала займатися з травня дихальними вправами. Я навчилася любити себе. Любити себе не так, що прийти додому і лягти на дивані, а любити себе по справжньому, робити щось собі корисне і приємне”, – розповіла Людмила Ярощук.

Людмила розповіла, що 10 травня 2024 року почала щодня купатися у річці Тетерів. Купання додає їй сил і бадьорості, каже жінка.

Одночасно з лікуванням змінила спосіб життя: житомирянка розповіла, як долає рак

Андрій Безпалюк, завідувач відділення міського мамологічного центру, що попереду у Людмили Ярошук оперативне втручання.

“Їй обов’язково ще буде виконане оперативне втручання зі збереженням статичного вигляду лівої молочної залози. І з урахуванням того, що в неї гарна відповідь на ендокринну терапію, то 99,9 % , що після операції їй не будуть проводити хіміотерапевничне лікування. Вона продовжить прийом антиестрогенних препаратів і ймовірність рецидиву в її випадку достатньо низька. Це, на мій погляд, яскравий приклад вчасного звернення пацієнтки за допомогою”, – розповів Андрій Безпалюк, завідувач відділення міського мамологічного центру.

Одночасно з лікуванням змінила спосіб життя: житомирянка розповіла, як долає рак

Андрій Безпалюк, завідувач відділення міського мамологічного центру

Андрій Безпалюк радить жінкам регулярно обстежуватися. При виявленні раку на ранніх стадіях є більше шансів перемогти хворобу, каже лікар.

“Мамографія, ультразвукове дослідження та огляд і консультація мамолога. Якщо це відбувається щороку, то жінка вважається повністю планово обстеженою. І ймовірно, що навіть, якщо щось буде виявлено при плановому огляді, скоріш за все лікування буде максимально ефективним”, – розповів Андрій Безпалюк, завідувач відділення міського мамологічного центру.

suspilne.media

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img