Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитомирянин зловив у Чуднівському районі коропа-велетня. ФОТО

Житомирянин зловив у Чуднівському районі коропа-велетня. ФОТО

Короп вагою 14,5 кілограми

Директора компанії РОС, вихідця з с.Старої Котельні Андрушівської громади, житомирця Олександра Саюка знаю давно. Він — за фахом вчитель-математик, у 2003 році закінчив фізико-математичний факультет Житомирського держуніверситету імені Івана Франка, але має дуже чоловічі захоплення — рибалку, полювання, спорт.


— Я маю відповідний сертифікат і є спортивним тренером з футболу (укладений контракт з фундацією Реал-Мадрид) дітей віком від 6 до 10 років. Футболом захоплююся з дитинства, в улюблену гру мільйонів грали з хлопцями ще в школі. Ото були часи! (посміхається). А з початком російсько-української війни в Україні я 14 травня 2022 року підписав контракт до завершення бойових дій із Добровольчим батальйоном “Соколи Полісся” 115-ої бригада, 138-ий батальйон. Одягнувши військову форму, ми з побратимами постійно проходили військово-тактичні навчання. Зараз я є керівником мобільної вогневої групи, прикомандирований до Нацгвардії ЗСУ. Не раз раніше виїжджали з ними на чергування…


— Рибалите де трапиться чи маєте “своє” місце?


— По натурі я люблю стабільність. Тому, якщо випадає вільна хвилина, беру рибальські снасті, вудки, човен і вирушаю на спортивну риболовлю на спортивне озеро “Підкова”, що розташовсге в Чуднівській громаді. Саме спортивною рибалкою захоплююсь із 2021 року. Коропа з берега на бойл вагою 14,5 кілограма мені пощастило упіймати вчора, а дещо раніше на гачок вдалося зловити на цій же водоймі ще одного коропа-велетня, що заважив 18,2 кілограми! Це був і є поки мій рекордний улов, яким я дуже пишаюся!

Короп-велетень вагою 18,2 кілограми

Рибалка дозволяє дещо розслабитися, відпочити на лоні поліської природи, скуштувати традиційних страв і поговорити про життя-буття з рідними та друзями.

Дякую ЗСУ та Богу за можливість відпочивати в такий спосіб і насолоджуватися життям у порівняно мирному тилу.


— Маєте якийсь девіз чи правило рибалки?


— Звичайно. Кожна справа має свої секрети. Хтось із моїх друзів промовив: “Не кажи — є, як риба в річці, а кажи — є, як риба в руці. Не нагодує земля — нагодує вода”.


Богдан Лісовський
Фото надане Олександром Саюком.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img