Свіжі новини
ГоловнаСвітУ Чехії планують платити зарплату першій леді країни у розмірі 4 тисяч...

У Чехії планують платити зарплату першій леді країни у розмірі 4 тисяч євро

Міністерство праці та соціальних справ Чехії планує зробити роль першої леді оплачуваною державною посадою. Якщо пропозицію відомства затвердять уряд і парламент, то з 2025 року дружина президента почне щомісяця отримувати неоподатковувану премію за виконання своїх представницьких функцій.

«Перша леді є особою, яка також представляє Чеську Республіку, але закон 1990-х років цього не враховує. Ми домовилися з Канцелярією президента, що вона повинна мати деякі фінансові засоби для своєї діяльності», — сказав міністр праці Маріан Юречка в інтерв’ю «Чеському телебаченню».

Сьогодні президент Чехії Петр Павел отримує зарплату в розмірі 341200 крон (з неї сплачується прибутковий податок, але не утримуються соціальні та страхові внески), а також спеціальну неоподатковувану премію в розмірі 317500 крон як компенсацію за витрати, пов’язані з виконанням його представницьких функцій.

Перша леді зарплати не отримує, але якщо пропозицію Мінпраці підтримають уряд і парламент, то з січня 2025 року Єві Павловій та її наступницям належатиме окрема премія в розмірі 30% від премії президента.

За сьогоднішнім тарифом це становить 95250 крон – майже 4 тисячі євро.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img