Свіжі новини
ГоловнаІнформація У Житомирській області створили 12 патронатних родин

 У Житомирській області створили 12 патронатних родин

На Житомирщині продовжує розвиватися важлива соціальна ініціатива — патронат над дітьми. Так у регіоні створено 12 патронатних родин, які надають підтримку дітям, чиї батьки опинилися у складних життєвих обставинах і тимчасово не можуть піклуватися про своїх дітей. Це є частиною загальнодержавної програми, яка спрямована на захист прав дітей та забезпечення їм безпечного середовища.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«За даними оперативного моніторингу від початку 2024 року, станом на 01 жовтня в Україні вже працюють 101 нова патронатна родина, які прийняли під опіку 197 дітей. Всього по країні функціонує 379 патронатних родин, які турбуються про 771 дитину», – йдеться у повідомленні. 

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. 

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом із батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img