Свіжі новини
ГоловнаПодіїХотіла отримати благодійну виплату - жителька Бердичівського району лишилась майже 100 тис....

Хотіла отримати благодійну виплату – жителька Бердичівського району лишилась майже 100 тис. грн

7 жовтня до Бердичівського райвідділу поліції звернулася 50-річна жінка, повідомивши, що втратила кошти, повіривши у можливість отримати благодійну виплату. Правоохоронці розпочали розслідування за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та встановлюють осіб, причетних до правопорушення.

Про це 8 жовтня розповіли у Бердичівському районному відділі поліції.

“Зі слів потерпілої, вона очікувала отримати матеріальну допомогу, перейшовши за посиланням з онлайн-чату. Проте замість цього отримала сповіщення про списання 95 тисяч гривень із її рахунку. Виявилося, що жінка, спілкуючись із шахраєм телефоном, передала йому конфіденційні дані своєї банківської картки, зокрема пароль”, – поінформували правоохоронці.

Тож поліція закликає громадян дотримуватися правил інформаційної безпеки:

– перевіряйте будь-яку інформацію, пов’язану з фінансовими операціями. Ніколи не повідомляйте разом з номером банківської картки інші реквізити: термін її дії, CVV-код і паролі з SMS-повідомлень стороннім особам;

– будьте обережні з підозрілими посиланнями. Перевіряйте інформацію, перш ніж переходити за покликаннями з SMS, чат-ботів або месенджерів. Для цього ознайомтеся з публікаціями на урядових сайтах або проконсультуйтеся на «гарячих лініях» банків.

Будьте пильними та не дозволяйте шахраям скористатися вашою довірою.

Ваша стаття
Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img