Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяУ міській лікарні Бердичева відкрили кабінет ментального здоров’я в рамках програми «Ти...

У міській лікарні Бердичева відкрили кабінет ментального здоров’я в рамках програми «Ти як?»

8 жовтня у стінах Бердичівської міської лікарні урочисто відкрили кабінет ментального здоров’я в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. На заході були присутні перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко, регіональна координаторка програми Ірина Гладка, консультантка програми Юлія Грубська-Волобуєва та в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Валентина Донець.

Наталія Остапченко підкреслила важливість масштабування програми на всю Україну.

«Мені надзвичайно приємно, що Бердичівська міська лікарня приєдналася до великої спільноти, яка турбується про ментальне здоров’я наших громадян. Це перший медичний заклад на Житомирщині, який на своїй базі відкрив кабінет ментального здоров’я. Я впевнена, що пацієнти, які звертатимуться за допомогою, отримають якісну та всебічну підтримку, зокрема з медичної сторони», – зазначила перша заступниця начальника Житомирської ОВА.

У новоствореному центрі ментального здоров’я надаватимуться різноманітні послуги, включаючи консультації психологів і психотерапевтів. Серед напрямків роботи: індивідуальна та групова терапія, допомога дітям і підліткам, терапія для сімейних пар, арттерапія, а також консультації з психосоматичних розладів. Окрему увагу фахівці приділятимуть людям, які постраждали внаслідок війни — військовим, їхнім родинам та внутрішньо переміщеним особам.

Психологиня реабілітаційного відділення Богдана Кузьменко зазначила, що фахівці центру спеціалізуються на таких питаннях, як самооцінка, підвищена тривожність, проблеми зі сном, а також професійні потрясіння та психосоматичні розлади.

Звернутися до центру можна без електронного направлення — за скеруванням лікаря, рекомендацією фахівця соціальних служб або самостійно. Усі послуги надаються безоплатно.

Ваша стаття
Попередня стаття
Наступна стаття

Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img