Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяЯких різких змін в погоді чекати жителям Житомира та області

Яких різких змін в погоді чекати жителям Житомира та області

11 жовтня — останній теплий день місяця. З 12 жовтня очікується похолодання, а 13 жовтня можливі перші заморозки на ґрунті.

Про це розповіла завідувачка сектору метеопрогнозів Житомирського гідрометцентру Іраїда Єлєневська, пише Суспільне.

За її словами, 11 жовтня буде останній день теплої серії, коли ще вдасться потішитися теплом.

“В умовах сучасного клімату осінь настає внаслідок різкої зміни погоди від тепла до похолодання. Тепла погода, яка зараз панує на Житомирщині, у найближчі дні зміниться різким похолоданням, яке принесе активний атмосферний фронт з арктичного басейну. Він вже майже біля кордонів Житомирської області. 11 жовтня буде останній день теплої серії. Проте вже у другій половині дня атмосферний фронт зайде на територію області і принесе рясний дощ. Вітер повернеться з південного на північний. 12 жовтня продовжиться похолодання. Вночі дощитиме. І хоча вдень опади припиняться, але вже буде досить прохолодно. І вночі, і вдень температура буде 10-11 градусів тепла”, — повідомила синоптикиня.

Пік похолодання прийдеться на неділю 13 жовтня.

Ніч буде дуже холодною, коли арктичне повітря безпосередньо зайде на територію Житомирщини. Буде лише 1-3 градуси тепла. Також можливі перші заморозки на ґрунті — від 0° до -2°, особливо у понижених ділянках місцевості. Вдень навіть очікуємо на сонечко, але це буде ситуація, коли світить та не гріє, бо температура вище 10 градусів не підніметься”, — сказала Іраїда Єлєневська.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img