Свіжі новини
ГоловнаТехнодрайвІлон Маск представив роботаксі та роботів  Optimus на заході "Ми, робот"

Ілон Маск представив роботаксі та роботів  Optimus на заході “Ми, робот”

Маск запевняє, що Tesla – це компанія, яка займається робототехнікою зі штучним інтелектом, а не автомобілями.

Генеральний директор Tesla і власник соцмережі X Ілон Маск презентував довгоочікуване роботаксі з двома дверима у стилі «крила чайки», яке не має керма та педалей, під час масштабної події. Він заявив, що це стане кроком до довгострокового розвитку компанії.

Маск прибув на сцену на одному з цих роботаксі, що отримало назву Cybercab, і оголосив, що виробництво розпочнеться у 2026 році. Вартість такого автомобіля становитиме менше $30 000, а пробіг коштуватиме всього 20 центів за милю. За його словами, автономні автомобілі можуть використовуватися в 5–10 разів ефективніше, ніж звичайні, які більшу частину часу простоюють.

Подія викликала великий інтерес у соцмережах, де з’являлися скріншоти запрошень та припущення про можливі анонси. Однак аналітики та інвестори зберігають обережність, враховуючи технічні труднощі.

Маск планує запустити мережу самокерованих таксі під назвою Cybercabs, які можна буде викликати через додаток. Крім того, приватні власники Tesla зможуть використовувати свої авто як роботаксі й заробляти через цей додаток.

Захід, що відбувся в студії Warner Bros поблизу Лос-Анджелеса, отримав назву «Ми, робот» — відсилання до науково-фантастичних творів “Я, робот” Айзека Азімова, і підкреслює бачення Маска щодо Tesla як компанії, що займається розробкою робототехніки та штучного інтелекту, а не лише виробництвом автомобілів.

Кадр із кінофільму “Я, робот”, коли роботи повстали проти людей

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img