Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Бердичеві суд покарав чоловіка, який підпалив будівлі у двох садибах с....

У Бердичеві суд покарав чоловіка, який підпалив будівлі у двох садибах с. Слободища

Суд покарав чоловіка, який підпалив будівлі у двох садибах с. Слободища Бердичівського району.

Про це 15 жовтня повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський суд ухвалив вирок обвинуваченому в навмисному пошкодженні чужого майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України). Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – 4 роки позбавлення волі. Також суд частково задовольнив цивільні позови потерпілих, відтак обвинувачений має сплатити їм 230 тис. грн та майже 135 тис. грн матеріальної шкоди, а також по 80 тис. грн моральної шкоди. Вирок ще не набув чинності, на його оскарження сторони мають 30 днів», – йдеться в повідомленні.

Як встановив суд, 32-річний обвинувачений у січні цього року в один день з різницею у чотири години здійснив підпал двох домоволодінь, розташованих у селі Слободищі, та з місць злочинів зник. Розшукати палія правоохоронцям вдалося за допомогою службового собаки. Унаслідок пожеж житлові будинки та підсобні приміщення зазнали пошкоджень, а їхні власники – майнової шкоди. Обвинувачений своєї вини у підпалах не визнав та відмовився надавати показання. Проте під час судового розгляду його винуватість повністю доведена низкою доказів, серед яких дані звітів про причини пожеж та показання свідків.

«Призначаючи вид та міру покарання, суд, серед іншого, врахував, що обвинувачений скоїв тяжкий злочин, не відшкодував потерпілим завданої шкоди, своєї вини не визнав. Пом′якшувальних обставин суд не встановив, а щодо тих, що обтяжують покарання, суд визнав вчинення злочину повторно», – повідомили у суді.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав чинності.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img