Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаПрогноз погоди у межах Житомирської області на 2024 рік

Прогноз погоди у межах Житомирської області на 2024 рік

У сучасній мінливій воєнній реальності кожен хоче мати відчуття прогнозованості майбутніх подій для того, щоб спланувати своє власне життя. Отож саме для цього я пропоную Вам даний прогноз погоди, який складений на основі проведеного мною спостереження за станом погоди з 26.12.2023 року по 06.01.2024 року за власною методикою на основі традицій синоптичних передбачень наших предків.

Зима

Зима цього року буде теплою (як для температурного режиму зимових місяців) і вологою.

Січень

Погода протягом всього січня буде «теплою» (в основному у температурному діапазоні від + 5°С до – 7°С ) з відлигами, ожеледицею, туманом, похмурими днями та невеликими заметілями. Звичайно існує ймовірність проникнення холодного арктичного повітря, яке може принести дуже морозну погоду на декілька днів. Опади ймовірні весь місяць.

Лютий

Погода протягом всього лютого буде «теплою» (в основному у температурному діапазоні від + 5° С і вище до – 5°С ) з відлигами, туманами, похмурими днями та невеликими заметілями. Опади ймовірні протягом всього місяця.

Весна

Справжня весна настає, коли середньодобова температура переходить через 0°С у бік зростання (середина березня). Більшість рослин починають оживати після зими, коли температура переходить через + 5°С (середина квітня).
Весна цього року обіцяє бути теплою і помірно вологою.

Березень

Погода першого весняного місяця обіцяє бути з 01 по 10 теплою і вологою, а з 10 по 20 теплою і сухою. Звичайно існує ймовірність проникнення холодного арктичного повітря, яке може принести березневі похолодання і заморозки.

Квітень

У квітні пануватиме тепла та помірно волога погода.

Травень

Погода травня також обіцяє бути теплою та помірно вологою.

Літо

Після весни природно хочеться поринути у теплу і сонячну літню стихію. Справжнє літо настає наприкінці травня, коли середньодобова температура переходить через + 15°С і закінчується на початку вересня.
Цьогоріч літом переважатиме тепла і волога погода.

Червень

Погодні умови червня будуть теплими і вологими.

Липень

З 01 по 10 липня пануватимуть повітряні маси із заходу, які принесуть теплу і вологу погоду. А відповідно з 20 по 30 липня південні вітри створять жаркі і сухі погодні умови. Сюрпризом можуть стати дощі у останні дні липня.

Серпень

Протягом серпня пануватиме тепла і волога погода.

Осінь

Справжня осінь настає у вересні, коли середньодобова температура знижується до + 15°С і нижче. Періоди сонячної погоди, коли температура перевищує + 20°С називають «бабиним літом». З кінця вересня – початку жовтня можливі заморозки. В кінці листопада середня добова температура повітря опускається нижче 0°С. Природа готується до зустрічі зими.
Осінь у цілому обіцяє бути теплою і вологою.

Вересень

Вересень здивує нас прохолодною і вологою погодою, яка протримається цілий місяць.

Жовтень

Жовтень порадує нас теплими погодними умовами. Опади очікуються з 01 по 10 та з 20 по 30 жовтня.

Листопад

Листопад також порадує нас теплою і вологою осінньою погодою.

Зима

Початок зими цього року буде відносно теплим і помірно вологим.

Грудень

З 01 по 20 грудня переважатимуть повітряні маси з півдня, які принесуть теплу і помірно вологу зимову погоду. З 20 по 30 грудня поступово відбудеться похолодання з найнижчими температурами у кінці місяця! Отож Новий рік має бути по справжньому морозним.

Нехай погодні перепитії не впливають на ваше самопочуття та стан справ! Бажаю переможного року Вам, Вашим родинам та всьому Українському народу! Все буде Україна!

Вячеслав Пишнюк, вчитель географії Івановицького ліцею
Пулинської ТГ Житомирського району
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img