Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаДепутат Житомирської облради виграв суд і має отримати 330 тис. грн заборгованої...

Депутат Житомирської облради виграв суд і має отримати 330 тис. грн заборгованої зарплати від комунального готелю «Україна»

Суд частково задовольнив позов депутата обласної ради Сергія Білошицького до Житомирської облради та комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» щодо стягнення заборгованості по заробітній платі і компенсації моральної шкоди.

Відповідне рішення Корольовського районного суду м.Житомира від 12 лютого 2024 року, яке оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Рішенням сесії облради від 14 липня 2022 року депутата Сергія Білошицького призначили директором комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради з укладенням контракту строком з 15 липня 2022 року до призначення на цю посаду переможця конкурсу або до спливу дванадцятимісячного строку після припинення чи скасування воєнного стану.

Корольовський районний суд м. Житомира ухвалою від 20 листопада відкрив провадження у справі за позовом Сергія Білошицького про стягнення з Житомирської обласної ради на його користь заборгованості по заробітній платі за період з 15.07.2022 по 31.10.2023 в розмірі 334 тис. 684,57 грн, моральної шкоди у сумі 50 тис. грн та понесених судових витрат.

Суд задовольнив позов щодо стягнення заборгованої зарплати, але відмовив у стягненні моральної шкоди, яку позивач обґрунтовував «порушенням його нормального життя».

«ОСОБА_1 підписуючи контракт та погоджуючись на цю посаду повинен був усвідомлювати, що узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності підприємства є прибуток, а джерелом коштів на оплату праці працівників підприємства (і його теж) є частина доходу, одержаного в результаті його господарської діяльності. Відтак, саме його дії, як керівника повинні були бути спрямовані на отримання прибутку підприємством, що дозволило б виплачувати не лише заробітну плату в вигляді окладу, а й додаткові виплати в виді премій, отже суд вважає за необхідне відмовити у стягненні моральної шкоди з КП «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради», – йдеться у рішенні суду.

Позивач також хотів компенсацію витрат на правничу допомогу, які складуть від 10 до 15 тисяч гривень, але не надав документального підтвердження суми таких витрат.

В рішенні зазначено, що з комунального підприємства на користь Сергія Білошицького стягується заборгована зарплата в розмірі 334 тис. 684,57 грн, а на користь держави – судовий збір в розмірі 3346 грн.

Рішення суду ще не набрало законної сили, учасники справи мають 30 днів для подання апеляційної скарги.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img