Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі виготовляли речі з патріотичною символікою. ВІДЕО

У Житомирі виготовляли речі з патріотичною символікою. ВІДЕО

28 серпня у Житомирі біля обласної бібліотеки для дітей пройшов захід під назвою “Ткацтво – патріотичне мистецтво”, де всі охочі могли взяти участь у майстеркласі з виготовлення речей з патріотичною символікою.

Про це кореспондентам розповіла організаторка заходу Ганна Івченко.

Брошку у вигляді жовто-блакитного банту на майстеркласі виготовляли і діти, і молодь, і люди старшого віку. Для цього використовували різноманітні стрічки, нитки. За словами Ганни Івченко, головне – бажання створювати власноруч гарні речі і бути справжнім патріотом.

“Патріотизм проявляється не в чомусь великому і в словах, а в реальних речах, в тому, щоб ти зробив щось добре“, – каже Ганна Івченко.

Учасниця заходу Аліна Кундіч­­ зазначила, що символічний бант, який учасники майстеркласу виготовляють, можна носити і у будні, і у свята.

Окрім майстеркласу, на творчій зустрічі можна було почути історичні розповіді краєзнавців, подивитися виставку тканих виробів, побачити ткацькі верстати, на яких Ганна Івченко навчала бажаючих ткати.

“Я роблю це вперше, – ділиться своїми враженнями учасниця заходу Аліна. – Процес ткацтва на верстаті цікавий, незвичайний, допомагає зануритися в особливу атмосферу минулого, тих часів, коли саме так ткали наші прабабусі”.

Інша учасниця Світлана Завацька­ додає:

“Процес ткацтва виховує в людині терпіння, баланс, рівновагу”.

Зацікавленість молоді стародавніми видами творчості тішить Любов Опанасюк.

“Мені приємно, що молодь робить речі, які пов\’язані з патріотичною символікою, – каже Любов Опанасюк. – Це та частина молодих людей, яким болить душа за Україну, які живуть тут і планують своїм дітям передавати почуття патріотизму“.

За словами Ганни Івченко, зараз вона працює над виготовленням крайки з кольорами українського прапору.

“Цей версат у нас на 2,5 метри, – каже Ганна Івченко. – І на ньому ми зарядили крайку, яка відповідає поняттю “ткацтво в патріотичному мистецтві”. Ми тчемо пояс, який буде прапором України”.

Участь у творчому заході взяли понад 30 людей.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img