Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаДиректорка Житомирського музею космонавтики Ірина Дячук: «Ми показуємо можливості міжнародного партнерства через...

Директорка Житомирського музею космонавтики Ірина Дячук: «Ми показуємо можливості міжнародного партнерства через співпрацю гуманітарного та економічного блоку»

Перше засідання депутатської групи Житомирської обласної ради – «Вектор Міжнародного Партнерства»,яку очолює Ірина Дячук, відбулося в рамках фестивалю «КорольовАвіаФест». На фестивалі, де брали участь представники шести країн світу, були не лише розваги, а й важливі перемовини, які в подальшому вплинуть на долю нашого регіону. На засідання групиз міжнародного партнерствазавітав голова Держа́вного космі́чного аге́нтства Украї́ни Володимир Тафтай.

Депутати привітали Володимира Тафтая із успішним запуском ракети-носія середнього класу «Антарес»,перша ступень якої виготовлена в Україні, яка доставила вантаж на Міжнародну космічну станцію. У свою чергу, голова Державного космічного агентства України окреслив можливості участі Житомирщини у Міжнародному астрономічному конгресі, що проходитиме восени в ОАЕ одночасно із EXPO-2020 – майданчиком презентаційнайсучасніших технологій.

«У складі депутатської групи є представники різних експертних середовищ, яких об’єднує бажання зміцнювати міжнародний імідж Житомирської області. Ми хочемо показати приклад співпраці культури, освіти, ініціативи рівних можливостей, права та інших сферсуспільства, які гармонійно співіснують і презентують регіон. Така співпраця впливає на економічний пласт, який не варто розглядати окремо від вищепереліченого. Наша депутатська група на власному прикладі показує, що економіка і гуманітарний блок не тільки взаємопов’язані, але й посилюють розвиток один одного», – розповіла голова депутатської групи «Вектор Міжнародного Партнерства», депутатка Житомирської обласної ради Ірина Дячук.

Ірина Дячук є генеральним директоромНаціонального музею космонавтики імені С. Корольова, має вчене звання доцента по кафедрі міжнародних економічних відносин і тому постійно бере участь у заходах економічного спрямування.

«У середині жовтня цього року на Житомирщині планується проведення індустріального форуму, куди завітають інвестори з різних країн світу. Готуємо презентувати реальні та перспективні туристичні маршрути,нашу унікальну культурну спадщину, показати потенціал областів контексті культури», – поділилася планами депутатка.

Також Ірина Дячук має намір організувати поїздку депутатської групи в рамках обміну досвідом доЕтнокосмологічного музею Литви, який протягом останніх років демонструє приклад ефективної спільної роботи парламенту, місцевого самоврядування, університетів та інвесторів. Представники Житомирщини мають взяти участь у підведенні підсумків демонстрації виставкиНаціонального музею космонавтики імені С. Корольова, що була представлена в Литві. Карантин вніс корективи, але є надія, що зустріч таки відбудеться оффлайн.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img