Свіжі новини
ГоловнаПодіїЧи є різниця між днем ангела та іменинами?

Чи є різниця між днем ангела та іменинами?

Якщо день народження – світське свято, і ця дата зазначена в нашому свідоцтві про народження та інших документах, то іменини в один день святкують чимало людей, хрещених із одним іменем.

Це день пам’яті святого-покровителя, внесений до церковного календаря, який ще називають днем ангела. Свята Церква називає іменини також днем тезоіменитства (однакового імені), коли вшановуються святий чи свята, ім’я якого є таким самим, як у того, хто святкує.

А от щодо дня ангела існує й інша традиція, хоча й маловідома. У Хрещенні людина народжується духовно, а священник під час цього Таїнства просить Господа приставити до людини, яку охрещує, «ангела світлого», який охоронятиме від зла і напастей. Тому день хрещення також називають днем ангела, адже цього дня людина отримує свого ангела-охоронителя, котрий оберігатиме її протягом усього життя.

Отож із іменинами вітають у день пам’яті святого-покровителя, на честь якого вас назвали, а з днем ангела – у річницю дня охрещення. Але прийнятним буде привітання з днем ангела й у день іменин. Варто розрізняти ці свята та розуміти, що саме святкуємо. Адже свідоме ставлення до життя допомагає зростати духовно та зміцнюватися у вірі, наголошують у ПЦУ.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img