Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщині для ремонту даху Чуднівської лікарні потрібно півтора млн грн. ВІДЕО

На Житомирщині для ремонту даху Чуднівської лікарні потрібно півтора млн грн. ВІДЕО

На ремонт даху Чуднівської міської лікарні потрібно витратити півтора мільйони гривень. 300 тисяч гривень виділили на сесії Чуднівської міськради.

Про це розповів голова Чудніської територіальної громади Володимир Войтко.

За його словами, частину грошей виділили з місцевого бюджету, але решту планують залучити з інших джерел.

“На сесії міської ради виділили 300 тисяч для ремонту даху, – каже Володимир Войтко. – На даний момент шукаємо підрядників, які мають робити ремонт цього даху. Решта грошей має бути попередньо виділена з обласного бюджету, крім того депутатських 500 тисяч та з іншими громадами ведемо перемовини з приводу пропорційного фінансування нашої лікарні”.

Дах Чуднівської міської лікарні 26 червня пошкодив буревій. Покрівлю над приміщення бактеріологічної лабораторії працівники медустанови відновлювали самостійно. З того часу встановили нові балки та вирівняли пошкоджену металочерепицю.

“Тут після негоди на землі валявся профіль, ми його вигинали, рівняли і накривали назад. Витягували його чим могли”, – сказав працівник лікарні Віктор Шиманський.

Відремонтувати дах потрібно, щоб лабораторія не припиняла роботу. Частину приміщення після негоди не використовують.

“Працюємо у важких умовах, – говорить лікарка-бактеріологиня Лілія Прус. – Тому що дах трішки накрили, але він протікає, стерильність важко зберігати, грибок, волога дає своє і, якщо не буде накрито, то звичайно роботу доведеться зупиняти”.

Згідно з проєктом, над приміщенням лабораторії необхідно повністю замінювати покрівлю.

“Роботи в закладі ми не припиняли. Ми зробили тимчасову дерев’яну конструкцію, тимчасово її покрили профілем, де плівкою, а де старим шифером. Ні стоматологію, ні лабораторію не накрили. Дуже важливою для нашого закладу є лабораторія. Роботу в ній ми не зупиняли, працюємо в екстремальних умовах”
, – сказав директор Чуднівської міської лікарні Ігор Лукашенко.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img