Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
З 11 лютого дітей без щеплень не пускатимуть у садочки, школи та ПТУ Житомира

З 11 лютого дітей без щеплень не пускатимуть у садочки, школи та ПТУ Житомира

01-02-2019
Із 11 лютого 2019 року буде заборонено відвідування професійно-технічних закладів освіти м. Житомира, міських загальноосвітніх навчальних закладів, дошкільних закладів, міського культурно-спортивного центру міської ради, комунальних початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів музичних і художніх шкіл міста Житомира дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень , в тому числі проти кору.

Відповідне рішення прийнято під час позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС 1 лютого у зв’язку із ускладненням епідемічної ситуації щодо захворюваності населення на кір та з метою попередження подальшого розповсюдження захворюваності. Інформація про це оприлюднена на офіційному сайті Житомирської міської ради.

«Епідемічна ситуація щодо захворюваності на кір та ГРВІ/грип серед населення Житомира є нестійкою. За період з 01 січня до 29 січня в місті Житомирі на кір захворіло 95 людей, з них 36 дорослих та 59 дітей», - інформує начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова.- Кількість хворих на ГРВІ/грип дітей порівняно з минулим тижнем збільшилась на 283 випадки».

Прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів з 11 лютого 2019 року проводитимуть за наявності довідки закладу охорони здоров’я про отримання профілактичних щеплень.

«Відвідування навчальних закладів, дітьми яким проведено профілактичні щеплення з порушенням установлених строків у зв’язку з медичними протипоказаннями, здійснюватиметься виключно за рішенням консиліуму відповідних лікарів, при благополучній епідситуації, за наявності відповідної довідки Центру первинної медико-санітарної допомоги», - додає Марія Місюрова.

Батькам невакцинованих дітей, яких не буде допущено до відвідування освітніх закладів рекомендовано звернутися до Центру первинної медико-санітарної допомоги, де є в наявності відповідні вакцини, з метою проведення необхідних щеплень за віком.

Інформуємо, що ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачено: «Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється».

Заступник міського голови Вікторія Краснопір зазначила: «З метою своєчасної вакцинації проведено роз’яснювальну роботу серед батьків, в тому числі і через засоби масової інформації, тому кожна родина мала час та можливості співставити необхідність вакцинації та можливу шкоду здоров'ю, що завдає кір, не тільки для своїх дітей, а й інших оточуючих».

Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини