Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаЗемляцтво Коростенщини вперше зібралося на «Різдвяних зустрічах» у Києві

Земляцтво Коростенщини вперше зібралося на «Різдвяних зустрічах» у Києві

«Різдвяні зустрічі» у столичному Будинку вчителя 20 січня вперше зібрали вихідців із Коростеня та Коростенського району, які проживають у столиці.

Древлянська земля славиться своєю культурою та історією, які створюють люди. Їхні імена бережуть не лише сторінки книг та архівні матеріали, а й вдячні земляки. Теплі спогади про зустріч коростенців, що зібрала в один час майже рідних людей, не залишають гостей ще й досі.

«Різдвяні зустрічі» відбулися з ініціативи народного депутата України Володимира Арешонкова та Коростенського міського голова Володимира Москаленка.

«Ми сьогодні презентуємо місто та район. У нас великий потенціал – і культурний, і промисловий. А ще в нас гарні, відомі земляки, які не стоять осторонь життя і розвитку своєї батьківщини, допомагають, інвестують… Саме для них сьогодні це гарне різдвяне свято», – із такими теплими словами на сцені Будинку вчителя виступив Володимир Москаленко.

Вітання коростенському земляцтву звучали також від Володимира Арешонкова, голови райдержадміністрації Сергія Дмитрука та голови райради Василя Клименка.

Вихідців із древлянського краю об’єднує Міжнародна громадська організація «Земляцтво житомирян», яку очолює Сергій Войтенко, а її Коростенським відділенням керує Василь Петрович.

Камерна зала Будинку вчителя ще ніколи не бачила разом стількох відомих коростенців, серед яких президент Спілки пасічників України Володимир Стретович, депутат минулих скликань Верховної Ради Володимир Яценко, колишній голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, депутат обласної ради Ірина Костюшко, народна артистка України Ніна Матвієнко, колишній заступник Генерального прокурора України Микола Обиход та багато інших знаних коростенців.

«Різдвяні зустрічі» розпочалися із виставки, на якій показали не лише мистецтво, а й промисловий потенціал краю. Самобутній коростенський колорит передавали дерев’яний посуд від майстрів народної творчості Анатолія Гаєвського та його сина Миколи, картини художниці Катерини Лисової та митця Сергія Кирієнка, рушники й килими ручної роботи, зібрані Лідією Власенко та вироби юних талантів із центру позашкільної освіти. Свої здобутки та продукцію представили також і місцеві підприємства, зокрема Коростенський завод теплотехнічного обладнання, завод МДФ, фармацевтична фабрика «Ельфа», завод «Янтар» та інші.

У перерві між концертними виступами до земляків зі сцени звернувся представник Коростенського земляцтва у Житомирі Анатолій Мельниченко: «Саме 20 січня 2017 року у світі відбуваються три визначні події: інавгурація 45-го президента США Дональда Трампа, день народження Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і подія № 1 – це зустріч вихідців Коростенщини в історичному залі Будинку вчителя, де 100 років тому приймалися Універсали Центральної Ради України, якими було засновано Українську Народну Республіку. Серед найвідоміших імен наших коростенців не можу не назвати таких: Володимира Матвієнка – героя України, першого голови Національного банку України, Ніну Матвієнко – героя України, народну артистку, яка розпочинала свій трудовий шлях у місті Коростені на заводі «Хіммаш», народного депутата трьох скликань Володимира Яценка, відомого вченого, професора Анатолія Потопальського».

Не менш насиченою була і концертна програма. Свої мистецтво продемонстрували аматори міста та району: вокальне тріо «Спокуса» міського будинку культури, народні ансамблі «Коростенські музики» та «Кришталеві роси», гурт «КвінтМікс», чоловічий ансамбль БНіТ та народний фольклорно-етнографічний ансамбль Меленівського будинку культури «Тещі і свекрухи».

Свята минули, але «Різвяні зустрічі» залишили у серцях коростенців гарний настрій та сподівання на цілий рік.

Земляцтво Коростенщини вперше зібралося на «Різдвяних зустрічах» у Києві

Міський голова Коростеня Володимир Москаленко

Народний депутат України Володимир Арешонков

Президент МГО «Земляцтво житомирян» Сергій Войтенко

Земляцтво Коростенщини вперше зібралося на «Різдвяних зустрічах» у Києві

Земляцтво Коростенщини вперше зібралося на «Різдвяних зустрічах» у Києві

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img