Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі проходить позачергове засідання виконкому Житомирської міськради. Онлайн трансляція
    У Житомирі проходить позачергове засідання виконкому Житомирської міськради. Онлайн трансляція

    Онлайн-трансляція позачергового засідання виконавчого комітету...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Як управляючі житловими будинками компанії наживаються на житомирянах

Як управляючі житловими будинками компанії наживаються на житомирянах

22-01-2021
Далеко не всі житомиряни знають, що вже зовсім незабаром, (до 1 травня 2021 року) завершується термін, коли міська влада зобов’язана провести конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку. Таким чином, якщо власники житла до 1 січня 2021-го року не створили ОСББ, або не обрали управителя свого майна, то до 1 травня 2021-го року за них це зробить місцева влада. У Житомирі – це міськвиконком. При цьому відмовитись жителям таких будинків від комунальних послуг, які надаються під егідою (патронатом) певної управлінської компанії, буде неможливо.

Якраз тут треба зауважити, що Житомир у процесі реформування житлового господарства є доволі просунутим і авторитетним містом. Тут не стали чекати 1-го травня 2021 го року і ще у 2016-му році у нашому місті пройшов процес із відбору та передачі функцій з управління будинками до приватних управляючих компаній. Зрозуміло, все це відбувалося в умовах відповідних конкурсів, відборів, але справа була новою і, звісно ж, у процесі проведення подібних реформацій завжди трапляються збої. Щоправда, розпочалися вони не одразу, а вже тоді, коли управляючі компанії освоїлися на ринку надання комунальних послуг. Дехто справді вдосконалив процес управління підвідомчим житловим фондом і (до речі) не перестає цього робити й досьогодні. Дехто залишив все, як було і по суті новостворені і, як правило, приватні управляючі компанії, нічим не відрізнялися від своїх попередників- комунальних «жеків».

Як управляючі житловими будинками компанії наживаються на житомирянах


Але через певний час виявилося, що знайшлися й такі мудрагелі і винахідники, які вирішити не лише управляти господарчим процесом у підвідомчому житловому фонді, але й неабияким чином наживатися на цьому. Зауважимо і підкреслимо: не отримувати прибуток у ході управлінської діяльності, а саме – НАЖИВАТИСЯ.

Найяскравішим прикладом такої діяльності стала управлінська структура із назвою ПП «ЖЕП №1 м. Житомира». Керівник цієї фірми, яка взялася управляти великим масивом житлових багатоквартирних будинків у районі Корбутівки Л.І.Шепіль доволі швидко освоїв форми та методи роботи, які не зовсім узгоджуються із умовами договорів, а тим паче – зі статутними вимогами та засадами, з- якими очолюване ним ПП «ЖЕП №1 м. Житомира» бралося за управлінську роботу.

Те, що керівник ПП «ЖЕП №1..» часто просто не дотримувався умов зобов’язань перед власниками жила (квартир) – це, звичайно порушення, але ж іще не шахрайство. Ось виставлення рахунків за послуги, які не надавались і навіть не імітувалися – це вже серйозніше порушення, але і це не шахрайство. Але коли вже загартований досвідом управлінської роботи п. Л.І.Шепіль у квітні 2020-го року створює і реєструє інше підприємство і дуже схожою назвою ПП « УП «ЖЕП №1», то це вже дуже нагадувало початок кримінальної історії. Тим паче, що обидва підприємства із майже однаковою назвою були зареєстровані за однією юридичною адресою по вулиці Леха Качинського, 16 (офіс 6).

Як управляючі житловими будинками компанії наживаються на житомирянах


Що було далі? За місяць після реєстрації ПП «УК» ЖЕП №1, вже у травні 2020-го року, квитанції-повідомлення на адресу споживачів послуг пішли якраз таки від новозареєстрованої фірми. Таким чином, шляхом ошукування упродовж кількох місяців у власників житла декількох десятків багатоквартирних будинків в районі Корбутівки ВИМАНЮВАЛИСЯ І ПРИВЛАСНЮВАЛИСЯ чималі кошти. Наскільки швидко помітили певні нестиковки та неточності у діяльності ПП «ЖЕП №1м. Житомира» його засновники? Скажемо так – не одразу. Але, як тільки стало зрозумілим, що управлінська компанія стала такою собі «двоголовою» і якраз «друга голова» взялася з ‘їдати усі кошти, які сплачують споживачі, засновники управлінської компанії почали бити на сполох і вже 4 січня 2021-го року на своїх зборах засновники приймають рішення звільнити Л.І.Шепіля із посади керівника ПП «ЖЕК №1 м. Житомира». Окрім цього засновники управляючої компанії, яка не має у своїй назві двох літер «УК», звернулися до правоохоронних органів із заявою про підозру вчинення шахрайських дій, які «тягнуть» на кримінальне покарання. Наразі кримінальна справа з статтею «шахрайство» проти колишнього керівника ПП «ЖЕП №1 м. Житомира вже порушена і офіційно зареєстрована до ЄДРДР.

Вже відомо, що новим керівником ПП «ЖЕП №1 м. Житомира» призначено Юрія Піньковського, який отримав неабиякий авторитет на посаді іншої управляючої компанії ПП «Євро сервіс плюс», де запроваджено прозору систему звітності, яка сповна і вчасно доводиться до власників житла. Зрозуміло, новому керівнику доведеться нелегко, бо ж виправляти доведеться не лише «косяки» та зловживання свого попередника. Головне – відновити довіру споживачів – мешканців, які замість реформи здобули досвід спілкування та діяльності із шахраєм.

На головну сторінку

«    Січень 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини