Свіжі новини
ГоловнаПодіїГолова Житомирської ОДА розповів, в яких районах з понеділка школи можуть не...

Голова Житомирської ОДА розповів, в яких районах з понеділка школи можуть не розпочати свою роботу в офлайн режимі

Введення «жовтої» зони передбачає посилення деяких обмежень. Зокрема, за словами Міністра охорони здоров’я України, в жовтій зоні будуть переведені на офлайн навчання школи, де частка вакцинованих працівників нижче за 80%. Зараз ще є можливість забезпечити нашим дітям навчання у звичному форматі. До кінця тижня вчителі та працівники шкіл мають можливість отримати щеплення та запобігти переходу до дистанційного навчання.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Сьогодні за моїм дорученням, під головуванням Наталія Остапченко відбулась екстрена нарада за участі представників територіальних громад та центрів ПМСД, на території яких спостерігається низька кількість вакцинацій серед жителів та особливо, серед працівників освітньої сфери. Зокрема, у нас викликає занепокоєння ситуація у громадах:

🔶 Житомирського району: Вільшанська, Березівська, Корнинська, Курненська, Новогуйвинська, Попільнянська, Любарська, Хорошівська, Черняхівська, Високівська, Новоборівська;

🔶 Бердичівського району: Бердичівська, Краснопільська, Вчорайшенська, Ружинська, Семенівська, Андрушівська;

🔶 Новоград-Волинського району: Баранівська, Брониківська, Довбиська, Новоград-Волинська, Чижівська, Ярунська, Піщівська, Стриївська, Барашівська;

🔶 Коростенського району: Коростенська, Гладковицька, Народицька, Ушомирська, Олевська.

Це означає, що у вищезазначених громадах, навчальні заклади можуть не розпочати свою роботу в офлайн режимі у понеділок, 13 вересня. Загальний показник вакцинованих щонайменше однією дозою освітян в області становить понад 65 відсотків.

Потрібно розуміти, що відсутність вакцинації зараз створює передумови для прискореного посилення карантинних заходів, навіть до введення локдауну. Тому, хочу ще раз звернутися до жителів та керівників громад. Зараз на центрах вакцинації доступні різні типи вакцин, звертайтеся та отримуйте щеплення.

Контактуючи з великою кількістю людей щодня, освітяни мають підвищений ризик заразитися COVID-19, а також стати розповсюдниками вірусу. Саме тому всім закладам освіти потрібно організувати щеплення охочих працівників, запросивши мобільну бригаду з імунізації. Окрім того, освітяни можуть вакцинуватися у найближчому пункті чи центрі масової вакцинації”, – написав Бунечко.

Голова Житомирської ОДА розповів, в яких районах з понеділка школи можуть не розпочати свою роботу в офлайн режимі
Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img