Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі презентували юридичний довідник для ВПО

У Житомирі презентували юридичний довідник для ВПО

Для внутрішньо переміщених осіб та фахівців, які працюють з ВПО, команда програми «Єднання заради дії» розробила посібник, що містить розширену інформацію про послуги та механізми надання допомоги – «Методичні матеріали щодо забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та цивільного населення, які постраждали від військової агресії РФ проти України».

«Збірка включає розширену інформацію про послуги та механізми надання допомоги в контексті сьогодення, а саме в умовах карантину та воєнного стану. Це і питання призначення соціальних виплат, надання публічних послуг, надання спеціальних статусів, права дітей, виплати пенсіонерам, питання житла та інші», — зазначає регіональна координаторка Програми «Єднання заради дії» у Житомирській області Світлана Прокоф’єва.

Регіональний юрист Денис Нагорний розповідає, що укладанню цього збірника передувала значна інформаційна, консультаційна і моніторингова робота. «У рамках програми «Єднання заради дії» юристи проаналізували понад 80 нормативно-правових актів і на їхній основі склали методичні рекомендації, що простою мовою трактують складні державні послуги для переселенців і процедури їхнього отримання»,— наголосив Денис Нагорний.

Методичні матеріали містять 12 розділів: https://sss-ua.org/Library/book/metodicni_rekomendacii.pdf

Безкоштовні юридичні консультації можна отримати у межах програми «Єднання заради дії», що реалізовується організацією IREX в Україні та Благодійним Фондом «Стабілізейшен суппорт сервісез» за підтримки Державного департаменту США.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img