Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаЯк позбутися молі: покрокова інструкція

Як позбутися молі: покрокова інструкція

Міль – одна з найбільших проблем для натуральних вовняних речей. Комахи-шкідники здатні зіпсувати улюблений одяг, який доведеться викинути. Тому так важливо боротися з міллю, проводити регулярне прибирання шафи та профілактику появи комах.

Щоб позбутися їх, скористайтеся цією інструкцією.

Приберіть із шафи всі речі, які проїла міль. Уважно огляньте свій гардероб. Викиньте найбільш пошкоджений міллю одяг, решту складіть в герметичний поліетиленовий пакет, видавіть повітря і покладіть в морозилку на кілька днів. Це дозволить позбутися личинок молі. Якщо цього не зробити, проблему не буде вирішено і міль повернеться.

Пропилососьте шафу. Ретельно пропилососьте стіни, полиці та підлогу. Оцініть результат. Якщо бруд і пил (а з ними, можливо, й личинки) ще залишилися, проведіть прибирання повторно. Після чого очистіть щіткою, змоченою в розчині води та засобу для миття посуду, всі кути та тріщини у шафі. Знову ретельно все перевірте, після чого дайте шафі висохнути. Тільки потім ви можете повернути усі речі на місце.

Помістіть у шафі пастку для молі. Так ви зможете визначити, чи залишилися там ще комахи-шкідники. Спостерігайте кілька днів. Повісьте в шафу, покладіть у ящик комода або короб для зберігання зимових речей мішечки з хвоєю, лавандою або гвоздикою. Вони забезпечать профілактику від молі до чотирьох місяців. Головне, не забудьте мішечки міняти, щоб ефект зберігався.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img