Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниГолова "Слуги народу" Шуляк досі не подала декларацію, бо не змогла розібратися,...

Голова \”Слуги народу\” Шуляк досі не подала декларацію, бо не змогла розібратися, що вказувати

Очільниця пропрезидентської партії “Слуга народу” Олена Шуляк обіцяє подати декларацію за 2021 рік у травні цього року.

Це пообіцяла Шуляк в інтерв’ю “Українській правді”.

“Думаю, я це зроблю (подам декларацію – УП) в травні. Зараз я отримала відповідь від НАЗК, бо я сумнівалась, чи потрібно в декларації вказувати ті дані, що я не просто член партії, а голова. Тому моя декларація також буде подана. Долучусь до невеликої кількості народних депутатів (які здали декларації під час воєнного стану – УП)”.

За словами Шуляк, чиновники мають звітувати про свої статки, щоб “знімати додаткові питання з боку журналістів”.

Водночас, як додає вона, у цілої низки народних депутатів (зокрема, у керівників депутатських фракцій та груп) нині є побоювання щодо декларування в умовах війни з огляду на безпекові питання.

Нагадаємо, через обмеження в умовах воєнного стану декларування публічних службовців за 2021 рік у НАЗК відбувається добровільно.

Однак Національне агентство з питань запобігання корупції запустило лічильник, який відображає кількість поданих публічними службовцями декларацій за 2021 рік.

У вересні 2022 року голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія ініціював законопроєкт щодо відновлення декларування та звітування партій. У листопаді того ж року профільний комітет рекомендував розглянути цей документ у сесійній залі, однак цього досі не сталося.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img