Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниХто і чому не хоче повертати доплати українським воякам?

Хто і чому не хоче повертати доплати українським воякам?

Перевертні
Виявилося, що Верховна Рада не збирається повертати доплати військовим. Для цього влада зіграє в улюблену гру: “нам не дозволяє МВФ”.
Чітко зрозуміло, що то не є рішення МВФ. То є рішення Офісу президента та особисто Володимира Зеленського. Я не вірю, що він не в курсі, це все розповіді про “гарного царя та поганих бояр” Єрмака Шурму Шмигаля.
Звісно, це дуже низька поведінка з боку Зе та його оточення. Сотні тисяч людей інвестують у цю війну найдорожче, що мають, – свої життя. Не має значення, сьогодні людина на передку чи ні. Бо сьогодні ні, а завтра почнеться наступ – і буде. Це не питання, яке має дискутуватися чи маніпулюватися у “Єдиному марафоні”.
Навіть монетарні інструмент абсорбації цих доплат можна знайти, за бажання. Можна зробити ці виплати за особливих умов – наприклад, тримати у банках на строкових депозитах мінімум рік чи два. Тобто, доплати – це не питання тиску на курс чи ціни.
Це – просто небажання платити гроші.
Хочу нагадати про це небажання, коли влада поспішить витрачати сотні мільярди доларів на відновлення України. Зокрема на розподіл будівельних контрактів між потрібними компаніями. Ось тут вони матимуть гроші, і потребуватимуть ще більше. І тиску на ціни не буде. Це все вже було, і ось знову.

Віктор Таран

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img