Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа об'їзній Житомира влаштували дрег-рейсінг: поліція долучилася та припинила автоперегони

На об\’їзній Житомира влаштували дрег-рейсінг: поліція долучилася та припинила автоперегони

21 травня на північній об\’їзній Житомира відбулося змагання з дрег-рейсінгу. Це спринтерський заїзд автівок на дистанцію в 402 метри. В поліції заявили, що автоперегони були незаконні.

“Працівники відділу поліції № 1, патрульна поліція Житомирської області спільно з спецпризначенцями РПОП припинили несанкціонований масовий захід. Місцем проведення організатори обрали ділянку автомобільної дороги державного значення М-06 Київ – Чоп (на даний час ця ділянка закрита для проведення капітального будівництва північного обходу міста Житомира)”, – повідомляє поліція Житомирської області.

За інформацією правоохоронців, організатори заходу не погодили проведення перегонів з обласною військовою адміністрацією або ж з органами місцевої влади.

Поліцейські склали на організатора адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 185-1 КУпАП.ʼ

Збирали гроші на ЗСУ та “узгодили без письмової форми”

Організатори заходу спільнота zbs.car на своїй сторінці в Instagram пояснили, що перегони було узгоджено, але без письмової форми. Кажуть, усі заходи безпеки було дотримано.

“Хотілося б прояснити ситуацію. Ще перед оголошенням в інстаграмі про DRAG, захід було узгоджено і сплановано без письмової форми (як і всі попередні сходки). Усі заходи безпеки було дотримано, на місці працювала швидка допомога та патрульна поліція. Місце було облаштовано вогнегасниками, відбійними блоками для безпеки глядачів. Та все це проводилось на закритій ділянці дороги, яка не експлуатується більше кількох років. Через годину після початку до нас завітав ще один патруль з «зовсім іншим настроєм і намірами»”, – йдеться у дописі.

За словами організаторів, мета заходу – збір коштів для ЗСУ.

“До нас вперше за стільки часу приїхала така к-сть гостей з всієї України. За півтори години ми зібрали понад 60 тис. грн. До вечора це могло б бути в рази більше. Дякуємо за «підтримку»”, – додали організатори автоперегонів.

На об'їзній Житомира влаштували дрег-рейсінг: поліція долучилася та припинила автоперегони

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img