Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
На Житомирщині СБУ викрила вчительку-прихильцю рашизму

На Житомирщині СБУ викрила вчительку-прихильцю рашизму

06-06-2023
Співробітники СБУ викрили чергову прихильцю держави-агресорки, яка публічно заперечувала злочини окупантів та вихваляла їхні «подвиги».

Зловмисницею виявилася працівниця гімназії одного із сіл Житомирського району. До кінця минулого року вона працювала на посаді заступниці директора з навчально-виховної роботи цього навчального закладу.

За даними слідства, 55-річна жінка поширювала наративи кремля на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі.

Повномасштабне збройне вторгнення рф до нашої держави вже традиційно трактувалося виключно як «звільнення братського народу від неонацистів, фашистів та українських радикалів».

Ракетно-бомбові удари рашистів називалися «черговими фейками», а у «постановці» їх наслідків безпідставно звинувачувалася українська влада.

Зокрема, інформація про ракетний обстріл торговельно-розважального центру у Кременчузі (Полтавщина) та десятки загиблих і постраждалих була представлена як «нова зручна декорація для чергової брехні Банкової».

Також вона репостила створені російською пропагандою «величальні» публікації, у яких прославлялися загарбники та їхні «військові здобутки».

Крім того, у поширених учителькою дописах містилися заклики усіляко підтримувати путінську армію – морально та матеріально – і долучитися до марафону підтримки і збору коштів для бойовиків незаконних збройних формувань Донбасу, ініційованого головним пропагандистом кремля в.соловйовим.

Ініційоване у межах кримінального провадження дослідження засвідчило, що поширені фігуранткою агітаційні матеріали містять виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, заперечення тимчасової окупації частини території нашої держави, а також героїзацію армії ворога та іррегулярних незаконних збройних формувань, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих рф.

У ході проведення слідчих дій за місцем проживання вчительки правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

За задокументованими фактами слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч.ч. 2 і 3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

За скоєне педагогині загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

Заходи із викриття протиправної діяльності здійснили співробітники та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

На головну сторінку

«    Червень 2023    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Новини