Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаУ Звягелі в місцях відпочинку дослідили воду

У Звягелі в місцях відпочинку дослідили воду

Чи безпечна для купання вода на міському пляжі, “Дамбі” та “Провалці“? Дослідження провів Звягельський районний відділ ДУ “Житомирський ОЦКПХ МОЗ України“.

Звягельські фахівці повідомляють, що станом на 16 червня проведені моніторингові лабораторні дослідження води з річок Случ та Смолка у місцях масового відпочинку населення: міський пляж, “Дамба”, “Провалка” на відповідність “Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення”.

Результати досліджень нижче.

Міський пляж

У воді з р. Случ (міський пляж по вулиці Богуна) виявлені відхилення за мікробіологічними показниками (кількість лактозопозитивних кишкових паличок 6200 КУО/дм3, при нормі не більше 5000 в дм3) та санітарно-хімічними показниками (біохімічне споживання кисню за 5 діб – 4,14 мгО2/дм3, при нормі не більше 3 мгО2/дм3; вміст заліза – 0,37 мг/дм3, при нормі не більше 0,3 мг/дм3).

“Дамба”

У воді з річки Случ (місце відпочинку “Дамба”) виявлені відхилення за санітарно-хімічними показниками (біохімічне споживання кисню за 5 діб – 4,36 мгО2/дм3, при нормі мне більше 3 мгО2/дм3; вміст заліза – 0,39 мг/дм3, при нормі не більше 0,3 мг/дм3).

“Провалка”

У воді з річки Смолка (місце відпочинку “Провалка”) виявлені відхилення за мікробіологічними показниками (кількість лактозопозитивних кишкових паличок 6200 КУО/дм3, при нормі не більше 5000 в дм3; біохімічне споживання кисню за 5 діб – 4,36 мгО2/дм3, при нормі мне більше 3 мгО2/дм3).

Нагадуємо, що невідповідність води за мікробіологічними показниками є небезпечним для здоров’я людини виникненням та розповсюдженням гострих інфекційних захворювань.

За матеріалами novograd.city

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img