Свіжі новини

ГоловнаКультураЖитомирський ліцей №4 зекономив більше півмільйона кубометрів газу

Житомирський ліцей №4 зекономив більше півмільйона кубометрів газу

Наприкінці 2015 року у Ліцеї №4 почала роботу твердопаливна котельня, встановлена в рамках співпраці міста з Програмою розвитку ООН по проєкту “Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій в муніципальному секторі України”. В ході реалізації проєкту Житомир отримав чотири котли на біомасі потужністю 220 кВт кожен, два з яких було встановлено в Ліцеї №4, а ще по одному – в ЖДНЗ №10 та Поліському національному університеті.

В якості палива котельня ліцею використовує пелети з відходів сільськогосподарської діяльності (соломи). Якщо до встановлення котлів на біомасі ліцей використовував за рік до 100 тисяч і більше кубометрів газу, то з 2016 року для опалення приміщень використовуються виключно солом\’яні пелети.

Житомирський ліцей №4 зекономив більше півмільйона кубометрів газу

Загальний обсяг природного газу, що вдалося замістити на місцеве паливо завдяки роботі котельні, складає близько 560 тисяч кубометрів. Інший результат роботи котельні – зменшення викидів парникових газів від спалювання викопних видів палива, що становить більше однієї тисячі тонн вуглекислого газу (СО2) за період 2016-2023 років.

Публікацію підготовлено в рамках Європейського тижня сталої енергії у Житомирській громаді з метою ознайомлення мешканців громади з проєктами відновлюваних джерел енергії, які реалізовані у Житомирі.

Програма інших заходів Європейського тижня сталої енергії у Житомирській громаді доступна за посиланням: https://zt-rada.gov.ua/?pages=16981 .

Слідкуйте за новинами та долучайтесь до заходів Європейського тижня сталої енергії в Житомирській громаді

– на сторінці у фейсбук: fb.me/energydaysZhytomyr – Зелене місто Житомир.

– на сторінці Instagram: @energydayszt

– телеграм канал: https://t.me/greentcityZhytomyr.

Додаткову інформацію можна отримати за тел: 48-11-94, електронною поштою: der@zt-rada.gov.ua.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img