Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаВлада Звягеля придбає нове житло та викупить ділянки під зруйнованими оселями містян....

Влада Звягеля придбає нове житло та викупить ділянки під зруйнованими оселями містян. ВІДЕО

Власникам п\’ятьох зруйнованих ударом армії РФ будинків Звягельська міськрада придбає нове житло і викупить земельні ділянки під зруйнованими оселями. Про це було заявлено на зустрічі із власниками знищених будинків та журналістами, яка проходила 22 червня у приміщенні Звягельської міськради.

19 червня на сторінці заступниці Звягельського міського голови Оксани Гвозденко у мережі Facebook точилася дискусія – люди цікавилися, чи добровільно власники осель пішли на таку угоду. Деякі коментатори висловили думку, що власники осель пішли на угоду під тиском міськради.

22 червня на зустрічі із журналістами власники цих будинків заявили, що на продаж своїх ділянок міській раді погодилися добровільно – без тиску з боку працівників міської ради.

Будинок рідних Анатолія Слівінського був зруйнований уламками ракет – чоловік каже, що на угоду вони пішли, бо їх цілком влаштовує така пропозиція.

“Нам запропонували купити нашу землю – суму запропонували таку, яка нас влаштовує, і ми на це погодилися. Погодилися добровільно – ніхто нас не примушував”, – говорить Анатолій.

Інші учасники зустрічі сказали, що інформація про те, що їх змушують продавати свою землю – неправдива. З їхніх слів, окремі люди використовують цю ситуацію в своїх корисних цілях, що для них дуже прикро.

За словами заступниці Звягельського міського голови Оксани Гвозденко, окрім грошей від продажу земельних ділянок, люди отримають компенсацію на нове житло. Одна родина отримає мільйон гривень, дві – по одному мільйону 200 тисяч гривень та ще дві – по півтора мільйона гривень.

Будинок Софії Корсун зруйнований повністю. Жінка каже, що з міського бюджету отримає компенсацію понад мільйон гривень на придбання нового житла. Щоправда, говорить, що цього, ймовірно, не вистачить, адже, окрім будинку, доведеться знову купувати все майно.

“Приблизно по сумах ми знаємо, але того не вистачає – це по-перше. По-друге, якщо ми купуємо старенький будинок, то так – можна вкластися в цю суму. Але потім треба вкладатися у ремонт. Якщо ж шукаєш з ремонтом, то не вистачає тієї суми яка є. По-друге, зовсім немає грошей на купівлю майна, яке було знищене – холодильника, телевізора та іншого. В нас ні в кого не залишилося абсолютно нічого”, – розповідає Софія Корсун.

Оселя Юрія Малявкіна зруйнована частково. Чоловік показує, які роботи в його будинку провели за гроші міськради.

“Дають матеріали, дають людей – робочих. Дах поки ще не закінчений, але вже шифером накритий”, – каже Юрій.

Дехто взявся відновлювати свій дім, не чекаючи компенсації.

“Ми вже вікна замовляємо за свій рахунок, – говорить звягелянка Галина Пастухова. – Надіємось, що компенсують. А так більше нічого – бачите, он причілок побитий. Тут роботи ще надовго”.

У Звягельській міськраді кажуть, що наразі формують документи для виплат повної компенсації за втрачене житло.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img