Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаЗ початку року майже 400 українців виявили бажання служити у прикордонному загоні...

З початку року майже 400 українців виявили бажання служити у прикордонному загоні на Житомирщині

Майже 400 громадян України із різних областей у 2023 році розпочали службу у 9-му прикордонному загоні імені Січових Стрільців на Житомирщині.

Про це розповів керівник відділу комплектування прикордонного загону Дмитро Кравченко.

За його словами, кількість охочих служити у прикордонних військах України і укладати контракти у порівнянні з аналогічними періодами минулих років, зросла у декілька разів. На службу прийшли вмотивовані люди та патріоти своєї держави.

На ці процеси вплинуло повномасштабне вторгнення російських військ. Частина нових військовослужбовців у Державній прикордонній службі України – це призвані на військову службу під час мобілізації. Згодом вони виявили бажання служити за контрактом.

“Ми на постійній основі здійснюємо комплектування кандидатами на військову службу у прикордонних військах. І, в основному, пропонуємо службу за контрактом. Також паралельно розглядаємо кандидатури на прийняття на службу за призовом під час мобілізації в особливий період. Адже в Україні воєнний стан, а відтак мобілізація триває”, – каже Дмитро Кравченко.

Серед тих, які поповнили лави прикордонників, є і добровольці. Всі вони також вже уклали військові контракти.

Набір кандидатів триває.

За словами керівника відділу комплектування прикордонного загону, серед вимог до кандидатів на службу – віковий ценз та стан здоров\’я.

“Ми беремо на службу громадян України віком від 18 до 60 років. Контракт укладаємо на три роки. Тобто, якщо людина вперше виявить бажання служити за контрактом, то на момент його підписання їй має бути не більше 57 років. Також ця людина має бути придатна до служби за станом здоров\’я”, – розповів Дмитро Кравченко.

Перед укладанням контракту кандидати на службу проходять професійно-психологічне обстеження. Людина, яка претендує на посаду у прикордонних військових підрозділах, має бути морально та психологічно стійкою та не повинна мати проблем із законом.

Вмотивованих патріотів, морально стійких та готових виконувати військові та бойові завдання у 9 прикордонному загоні імені Січових Стрільців чекають і в подальшому, каже Дмитро Кравченко.

За його словами, військовослужбовці прикордонної служби-контрактники отримують зарплату. Для початківців її розмір становить 20 тисяч 100 гривень. Передбачені додаткові виплати та винагороди.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img