Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитомирський готель "Україна" депутати облради внесли до переліку об'єктів, які підлягають приватизації

Житомирський готель \”Україна\” депутати облради внесли до переліку об\’єктів, які підлягають приватизації

Депутати Житомирської обласної ради внесли до переліку об\’єктів, які підлягають приватизації, готель “Україна”, який розташований у центрі Житомира. Відповідне рішення ухвалили під час сесії облради 17 серпня. “За” проголосували 33 депутати з 46 зареєстрованих.

“Мене цікавить, якою є мета продажу готелю. В нас що, не вистачає коштів у бюджеті? Порівнюючи з 2022 роком, надходження до обласного бюджету на пів мільярда збільшилися завдяки нашим військовим, які сплачують податки. Тобто кошти у бюджеті є. Моя пропозиція така: якщо ми щось продаємо, то має бути чітко зрозуміло, для чого ці кошти і чому їх не вистачає. А продавати просто для того, щоб продавати — це не по-господарськи”, — каже депутат Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко.

Нині будівля готелю “Україна” як готель не використовується, а штат установи — це одна людина — директор Сергій Білошицький. За його словами, будівля потребує капітального ремонту. Крім того, у готельного комплексу є борг за два роки по земельному податку.

“Навіть якщо звідти з\’їдуть прикомандировані люди, то запустити його як готель буде вкрай проблематично, тому що це вже навіть не хостел. Там не робився взагалі капітальний ремонт — ні всередині, ні зовні”, — розповів Сергій Білошицький.

За словами заступника голови облради Володимира Ширми, таке рішення прийняли через те, що матеріально-технічна база комплексу застаріла, а сама будівля потребує ремонту та капіталовкладень. Нині приміщення готелю, за словами Володимира Ширми, виконує певну соціальну функцію, яку саме — не говорять.

“Матеріально-технічна база готелю перебуває у незадовільному стані, тому депутати на профільних комісіях дійшли висновку, що його варто виставити на аукціон. Сьогодні не стояло питання про продаж цього майнового комплексу, а стояло питання про включення його у перелік підприємств, які підлягають приватизації. Я думаю, що поки у готелю є ця соціальна функція, то ніяке питання аукціонів стояти не буде”, — зауважив Володимир Ширма.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img