Свіжі новини
ГоловнаПодіїПо 10 тонн щодоби: у Житомирській області службові особи викачували зі спиртзаводу...

По 10 тонн щодоби: у Житомирській області службові особи викачували зі спиртзаводу необлікований етиловий спирт

У Житомирській області службові особи за допомогою налагодженої схеми викачували зі спиртзаводу необлікований етиловий спирт. Для цього вони використовували спеціальне обладнання та працювали у позаробочий час.

Про це шостого вересня повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки України.

У повідомленні йдеться, що детективи Бюро економічної безпеки України встановили, що за допомогою врізаної труби, в обхід спиртовимірювального лічильника, спирт викачували за межі заводу — орієнтовно по 10 тонн щодоби.

Необліковану продукцію зберігали у складському приміщенні неподалік та реалізовували по всій території України. У податковому та бухгалтерському обліках така діяльність не відображалася.

“За результатами обшуків, детективи Бюро економічної безпеки України вилучили з незаконного обігу рідину з характерним запахом спирту, транспортні засоби, чорнові записи та фінансово-господарську документацію підприємства. Орієнтовна вартість вилученого — 10 мільйонів гривень”, — йдеться у повідомленні.

По 10 тонн щодоби: у Житомирській області службові особи викачували зі спиртзаводу необлікований етиловий спирт
Фото: Бюро економічної безпеки України
Наразі встановлюються збитки, завдані підпільним виробництвом спирту. Також відпрацьовується інформація про можливе сприяння незаконній діяльності працівників одного з контролюючих органів.

Детективи Бюро економічної безпеки ініціювали анулювання ліцензії на виробництво етилового спирту та проведення службової перевірки працівників Державної податкової служби щодо неналежного виконання покладених на них функціональних обов\’язків за місцем розташування податкового поста.

Досудове розслідування триває.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img