Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ селі біля Житомира троє волонтерів плетуть захисні сітки та отримують гроші...

У селі біля Житомира троє волонтерів плетуть захисні сітки та отримують гроші від держави. ВІДЕО

В рамках проєкту “Армія відновлення” громади Житомирщини залучили до суспільно корисних робіт 916 безробітних. За роботу люди отримують мінімальну зарплату.

Про це повідомила представниця обласного центру зайнятості Світлана Карпович.

За її словами, проєкт розрахований на залучення безробітних до суспільно-корисних робіт задля відновлення країни у військовий час. Це заготівля дров, будівництво та облаштування захисних споруд, плетіння сіток.

“В нас вже 916 осіб по області залучено до таких робіт. На сьогодні із 66 територіальних громад, які є в області, прийняли рішення про організацію суспільно корисних робіт з відбудови нашої країни лише 50. 33 громади уклали договори. Хотілося все ж таки, щоб роботи були організовані, і ми готові витрачати кошти фонду на проведення таких робіт”, — сказала Світлана Карпович.

В селі Зарічани Станишівської громади троє волонтерів плетуть захисні сітки, за що отримують гроші від держави.

Серед них — Володимир Олійник, який проживає в цьому селі. Чоловік розповідає, що з 25 лютого 2022 року плете захисні сітки в будинку культури. Володимир каже, що чотири місяці тому він став учасником проєкту “Армія відновлення” і офіційно працевлаштований. За плетіння сіток він отримує мінімальну зарплату у розмірі 6 тисяч 700 гривень.

“Отримуємо, але ми їх пускаємо відразу в роботу, тому що сітку купляти треба, матеріал купувати треба. Нам на це ніхто нічого не дає. Щось там збираються, але цього дуже мало”, — каже Володимир Олійник.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img