Свіжі новини
ГоловнаТоп-новиниУ Тетерів поблизу Житомира потрапили стоки

У Тетерів поблизу Житомира потрапили стоки

Фахівці Держекоінспекції Поліського округу у місці витоку стічних вод у річку Тетерів поблизу Житомира відібрали зразки проб води для лабораторних досліджень.

Після викиду в річку бруду вода в ній стала іншого кольору. Але наскільки погіршилася її якість, потрібно провести дослідження у лабораторних умовах. Зразки проб води взяли безпосередньо у місці витоку стічних вод та за 500 метрів вище та нижче від течії.

Вода неприродньо брудного кольору.

Скид брудної води у річку Тетерів у селі Слобода-Селець стався напередодні, 24 вересня. Про це на “гарячу лінію” Держекоінспекції повідомили місцеві жителі, говорить керівниця відділу лабораторного контролю установи Ірина Березюк. Найімовірніше, з її слів, це був скид Житомирводоканалу.

“Коли ми приїхали на місце, то побачили, що був скид, і вода була забруднена. Схоже, це скид з ОСК-2 КП “Житомирсводоканал”. Встановлений і санкціонований, дозволений скид з другого комплексу очисних споруд, — сказала Ірина Березюк.

Керівниця інформаційного центру КП “Житомирсводоканал” Сніжана Герасимчук у коментарі Суспільному підтвердила, що труба належить підприємству, але чиї нечистоти витекли у річку, поки невідомо.

“Труба насправді належить водоканалу, але ми зараз будемо перевіряти на наявність незаконних самовільних врізок. Ми не виключаємо того, що це може бути якесь підприємство, яке працює у промисловій зоні”, — говорить Сніжана Герасимчук.

Інформацію про скид стічних вод в річку Тетерів перевіряє районне управління поліції. За словами речниці Марини Вітвіцької, на місці події працювала слідчо-оперативна група.

“За ініціативою поліцейських було розпочато перевірку цього факту. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського РУП. Нині поліцейські встановлюють усі обставини того, що сталося, та документують усі наявні ознаки правопорушення”, — сказала Марина Вітвіцька.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img